В'ялений яловичий балик
Поділитися:

В'ялений яловичий балик

Вяленый говяжий балык.jpg

Інгредієнти:

  •  Балик яловичини –500 гр
  •  Горілка – 50 гр
  •  Сіль (велика) – 200 гр
  •  Перець (мелений) – 1 ч. ложка
  •  Лавровий листок – 3 листочки
  •  Коріандр – 1/3 ч. ложки

Приготування:

 1. М'ясо промити і висушити рушником.  Витримати сиру яловичину в умовах кімнатної температури для адаптації 20 хвилин.  Сирий балик не потрібно нарізати на окремі шматки.

 2. Змішати перець, коріандр і сіль.  До них додати лавровий листок. Лавровий листок покришити на шматочки.  Розмішати все прянощі і приєднати до них горілку. Перемішати.

 3. У пластиковий прозорий контейнер покласти половину суміші прянощів і горілки.  Зверху акуратно викласти м'ясо. Накласти другу половину соляно-горілчаної кашки на яловичину.  Щоб балик вийшов якісним і насиченим – притиснути руками маринад до м'яса (втираючи суміш у сире м'ясо).  Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 доби.

 4. Через зазначений час, витягнути м'ясо з консерванту, промити і дати висохнути.  Після цього обтягнути одним шаром марлевої тканини або чистим кухонним рушником.

 5. Остаточний етап приготування: викласти яловичину в ту ж ємність зі спеціями і заховати у холодильник на ніч.

 6. Вранці балик готовий до вживання!

У вас вийде в'ялене м'ясо власного приготування.  Горілка, яка є інгредієнтом нашого рецепту, консервує балик.  Раніше в'ялене м'ясо треба було готувати до 2 місяців. Зараз його можна зробити за 3 дні.


 Смачного!


   

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!