В'ялений яловичий балик
Поділитися:

В'ялений яловичий балик

Вяленый говяжий балык.jpg

Інгредієнти:

  •  Балик яловичини –500 гр
  •  Горілка – 50 гр
  •  Сіль (велика) – 200 гр
  •  Перець (мелений) – 1 ч. ложка
  •  Лавровий листок – 3 листочки
  •  Коріандр – 1/3 ч. ложки

Приготування:

 1. М'ясо промити і висушити рушником.  Витримати сиру яловичину в умовах кімнатної температури для адаптації 20 хвилин.  Сирий балик не потрібно нарізати на окремі шматки.

 2. Змішати перець, коріандр і сіль.  До них додати лавровий листок. Лавровий листок покришити на шматочки.  Розмішати все прянощі і приєднати до них горілку. Перемішати.

 3. У пластиковий прозорий контейнер покласти половину суміші прянощів і горілки.  Зверху акуратно викласти м'ясо. Накласти другу половину соляно-горілчаної кашки на яловичину.  Щоб балик вийшов якісним і насиченим – притиснути руками маринад до м'яса (втираючи суміш у сире м'ясо).  Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 доби.

 4. Через зазначений час, витягнути м'ясо з консерванту, промити і дати висохнути.  Після цього обтягнути одним шаром марлевої тканини або чистим кухонним рушником.

 5. Остаточний етап приготування: викласти яловичину в ту ж ємність зі спеціями і заховати у холодильник на ніч.

 6. Вранці балик готовий до вживання!

У вас вийде в'ялене м'ясо власного приготування.  Горілка, яка є інгредієнтом нашого рецепту, консервує балик.  Раніше в'ялене м'ясо треба було готувати до 2 місяців. Зараз його можна зробити за 3 дні.


 Смачного!


   

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.