В'ялений яловичий балик
Інгредієнти:
- Балик яловичини –500 гр
- Горілка – 50 гр
- Сіль (велика) – 200 гр
- Перець (мелений) – 1 ч. ложка
- Лавровий листок – 3 листочки
- Коріандр – 1/3 ч. ложки
Приготування:
1. М'ясо промити і висушити рушником. Витримати сиру яловичину в умовах кімнатної температури для адаптації 20 хвилин. Сирий балик не потрібно нарізати на окремі шматки.
2. Змішати перець, коріандр і сіль. До них додати лавровий листок. Лавровий листок покришити на шматочки. Розмішати все прянощі і приєднати до них горілку. Перемішати.
3. У пластиковий прозорий контейнер покласти половину суміші прянощів і горілки. Зверху акуратно викласти м'ясо. Накласти другу половину соляно-горілчаної кашки на яловичину. Щоб балик вийшов якісним і насиченим – притиснути руками маринад до м'яса (втираючи суміш у сире м'ясо). Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 доби.
4. Через зазначений час, витягнути м'ясо з консерванту, промити і дати висохнути. Після цього обтягнути одним шаром марлевої тканини або чистим кухонним рушником.
5. Остаточний етап приготування: викласти яловичину в ту ж ємність зі спеціями і заховати у холодильник на ніч.
6. Вранці балик готовий до вживання!
У вас вийде в'ялене м'ясо власного приготування. Горілка, яка є інгредієнтом нашого рецепту, консервує балик. Раніше в'ялене м'ясо треба було готувати до 2 місяців. Зараз його можна зробити за 3 дні.
Смачного!