В'ялений яловичий балик
Поділитися:

В'ялений яловичий балик

Вяленый говяжий балык.jpg

Інгредієнти:

  •  Балик яловичини –500 гр
  •  Горілка – 50 гр
  •  Сіль (велика) – 200 гр
  •  Перець (мелений) – 1 ч. ложка
  •  Лавровий листок – 3 листочки
  •  Коріандр – 1/3 ч. ложки

Приготування:

 1. М'ясо промити і висушити рушником.  Витримати сиру яловичину в умовах кімнатної температури для адаптації 20 хвилин.  Сирий балик не потрібно нарізати на окремі шматки.

 2. Змішати перець, коріандр і сіль.  До них додати лавровий листок. Лавровий листок покришити на шматочки.  Розмішати все прянощі і приєднати до них горілку. Перемішати.

 3. У пластиковий прозорий контейнер покласти половину суміші прянощів і горілки.  Зверху акуратно викласти м'ясо. Накласти другу половину соляно-горілчаної кашки на яловичину.  Щоб балик вийшов якісним і насиченим – притиснути руками маринад до м'яса (втираючи суміш у сире м'ясо).  Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 доби.

 4. Через зазначений час, витягнути м'ясо з консерванту, промити і дати висохнути.  Після цього обтягнути одним шаром марлевої тканини або чистим кухонним рушником.

 5. Остаточний етап приготування: викласти яловичину в ту ж ємність зі спеціями і заховати у холодильник на ніч.

 6. Вранці балик готовий до вживання!

У вас вийде в'ялене м'ясо власного приготування.  Горілка, яка є інгредієнтом нашого рецепту, консервує балик.  Раніше в'ялене м'ясо треба було готувати до 2 місяців. Зараз його можна зробити за 3 дні.


 Смачного!


   

Статті та рецепти

  • Святкове передзамовлення до Великодня
    Великдень – це свято, що дарує тепло й особливі моменти поруч із найріднішими. Час, коли за столом збираються найближчі люді, а рідні традиції наповнюють все затишком і щирістю. Передзамовлення від «Мʼясторія» дозволяє насолоджуватися святом без зайвих турбот.
  • Новинки у лінійці «Томлене м`ясо» від «М`ясторія»
    «М`ясторія» ні на хвилину не зупиняється, щоб продовжувати дивувати вас новинками. Цього разу представляємо не один, а цілих три продукти з лінійки «Томлене м`ясо». Ніжна томлена курка в азійському, гостро-солодкому та карі соусах.
  • Графік роботи у Новорічні свята
    Графік роботи магазинів-ресторанів «М`ясторія» під час Новорічних свят.