В`ялений яловичий балик
Поділитися:

В`ялений яловичий балик

Інгредієнти:

  •  Балик яловичини –500 гр
  •  Горілка – 50 гр
  •  Сіль (велика) – 200 гр
  •  Перець (мелений) – 1 ч. ложка
  •  Лавровий листок – 3 листочки
  •  Коріандр – 1/3 ч. ложки

Приготування:

 1. М`ясо промити і висушити рушником.  Витримати сиру яловичину в умовах кімнатної температури для адаптації 20 хвилин.  Сирий балик не потрібно нарізати на окремі шматки.

 2. Змішати перець, коріандр і сіль.  До них додати лавровий листок. Лавровий листок покришити на шматочки.  Розмішати все прянощі і приєднати до них горілку. Перемішати.

 3. У пластиковий прозорий контейнер покласти половину суміші прянощів і горілки.  Зверху акуратно викласти м`ясо. Накласти другу половину соляно-горілчаної кашки на яловичину.  Щоб балик вийшов якісним і насиченим – притиснути руками маринад до м`яса (втираючи суміш у сире `ясо).  Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 доби.

 4. Через зазначений час, витягнути м`ясо з консерванту, промити і дати висохнути.  Після цього обтягнути одним шаром марлевої тканини або чистим кухонним рушником.

 5. Остаточний етап приготування: викласти яловичину в ту ж ємність зі спеціями і заховати у холодильник на ніч.

 6. Вранці балик готовий до вживання!

У вас вийде в`ялене м`ясо власного приготування.  Горілка, яка є інгредієнтом нашого рецепту, консервує балик.  Раніше в`ялене м`ясо треба було готувати до 2 місяців. Зараз його можна зробити за 3 дні.

 Смачного!

Статті та рецепти

  • Truffle steak night 2

    Запрошуємо на особливу подію, де поєднаються витончений смак, кулінарна майстерність та винна культура. «М`ясторія» запрошує вас на шефський вечір, присвячений презентації нашої головної новинки – стейка трюфельної витримки.

  • Truffle steak night

    Запрошуємо на особливу подію, де поєднаються витончений смак, кулінарна майстерність та винна культура. «М`ясторія» запрошує вас на шефський вечір, присвячений презентації нашої головної новинки – стейка трюфельної витримки.

  • Святкове відкриття у Черкасах!

    За вікном холоднішає, але маємо новину, яка точно розпалить вашу цікавість. Тепер зігріти смакові рецептори можна в новому закладі Meat Bar від «М`ясторія» у Черкасах. Вже 1 листопада о 14:00 запрошуємо всіх охочих на святкове відкриття!