Тушковані баранячі ребра з айвою
Поділитися:

Тушковані баранячі ребра з айвою

Тушеные бараньи ребра с айвой.jpg

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 0,5 кг
  • Часник – 8 зубчиків
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Айва – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Тростинний цукор – 1 ч. л.
  • Спеції, сіль та перець – за смаком

Приготування:

Почати готувати страву краще за кілька годин до вечері, щоб ребра вдосталь промаринувалися.

  1. Ребра молодого баранчика, миємо та обсушуємо паперовим рушником.

  2. Готуємо маринад: змішуємо сік половини лимона, столову ложку оливкової олії, 4 подрібнених зубчики часнику, цукор, спеції, сіль та перець.

  3. Реберця викладаємо у глибоку посудину, заливаємо маринадом, перемішуємо та накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Залишаємо в прохолодному місці на декілька годин для маринування.

  4. Цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору, додаємо цілі зубчики часнику та моркву, нарізану півкільцями завтовшки півсантиметра. Айву ріжемо частинками (один плід — приблизно на 8 частинок) і додаємо до інших овочів.

  5. Окремо обсмажуємо ребра з кожного боку.

  6. Викладаємо усе шарами в жаровню, притрушуємо зі спеціями та заливаємо невеликою кількістю води.

  7. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.


Подаємо ребра на великій тарілці з овочевим гарніром. Смачного!


Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.