Тушковані баранячі ребра з айвою
Інгредієнти:
Приготування:
Почати готувати страву краще за кілька годин до вечері, щоб ребра вдосталь промаринувалися.
-
Ребра молодого баранчика, миємо та обсушуємо паперовим рушником.
-
Готуємо маринад: змішуємо сік половини лимона, столову ложку оливкової олії, 4 подрібнених зубчики часнику, цукор, спеції, сіль та перець.
-
Реберця викладаємо у глибоку посудину, заливаємо маринадом, перемішуємо та накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Залишаємо в прохолодному місці на декілька годин для маринування.
-
Цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору, додаємо цілі зубчики часнику та моркву, нарізану півкільцями завтовшки півсантиметра. Айву ріжемо частинками (один плід — приблизно на 8 частинок) і додаємо до інших овочів.
-
Окремо обсмажуємо ребра з кожного боку.
-
Викладаємо усе шарами в жаровню, притрушуємо зі спеціями та заливаємо невеликою кількістю води.
-
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Подаємо ребра на великій тарілці з овочевим гарніром. Смачного!