Тушковані баранячі ребра з айвою
Поділитися:

Тушковані баранячі ребра з айвою

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 0,5 кг
  • Часник – 8 зубчиків
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Айва – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Тростинний цукор – 1 ч. л.
  • Спеції, сіль та перець – за смаком

Приготування:

Почати готувати страву краще за кілька годин до вечері, щоб ребра вдосталь промаринувалися.

  1. Ребра молодого баранчика, миємо та обсушуємо паперовим рушником.

  2. Готуємо маринад: змішуємо сік половини лимона, столову ложку оливкової олії, 4 подрібнених зубчики часнику, цукор, спеції, сіль та перець.

  3. Реберця викладаємо у глибоку посудину, заливаємо маринадом, перемішуємо та накриваємо кришкою або харчовою плівкою. Залишаємо в прохолодному місці на декілька годин для маринування.

  4. Цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору, додаємо цілі зубчики часнику та моркву, нарізану півкільцями завтовшки півсантиметра. Айву ріжемо частинками (один плід — приблизно на 8 частинок) і додаємо до інших овочів.

  5. Окремо обсмажуємо ребра з кожного боку.

  6. Викладаємо усе шарами в жаровню, притрушуємо зі спеціями та заливаємо невеликою кількістю води.

  7. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.


Подаємо ребра на великій тарілці з овочевим гарніром. Смачного!


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.