Тушкована картопля зі свинячими реберцями
Інгредієнти:
- Свинячі ребра - 1 кг
- Картопля - 1 кг
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Часник - 2 зубчики
- Соняшникова олія - 4 ст. л.
- Сіль, перець - за смаком
- Лавровий лист і спеції - за смаком
Приготування:
1. Свинячі ребра промиваємо та нарізаємо шматочками середніх розмірів.
2. На сковороді з соняшниковою олією обсмажуємо реберця з усіх боків. М'ясо повинно змінити колір, стати рум'яним. Після обсмаження перекладаємо його в глибоку сковорідку, казан або зручну каструлю.
3. Картоплю ріжемо часточками, цибулю - півкільцями, моркву - дрібною соломкою або натираємо на грубій тертці.
4. На сковороді, де ми раніше готували ребра, підсмажуємо цибулю та моркву, додаємо туди томатну пасту. Сковороду мити не потрібно: навіть краще, якщо овочі тушкуватимуться на тому ж маслі, що й м'ясо. Після обсмажування овочі повинні залишитися дещо сирими, адже далі вони готуватимуться з м'ясом.
5. У казан до ребер додаємо тушковану томатну заправку та картоплю. Заливаємо водою (вона має повністю покрити овочі та м'ясо). Тушкуємо на слабкому вогні протягом 50 хвилин.
6. Приблизно за 5 хвилин до закінчення приготування солимо та додаємо спеції. Прибираємо з вогню, залишаємо нашу страву ненадовго, щоб вона стала більш насиченою.
Смачного!