Три пироги з яловичиною: свято своїми руками
Соковита начинка й ароматне тісто — це поєднання з легкістю закохає вас у пиріг з яловичиною. Пропонуємо вам три однаково смачні рецепти, у яких поєдналася класика та сучасні кулінарні техніки. Обов`язково приготуйте кожен із них, щоб обрати улюблений!
Рецепти пирогів з яловичиною
Швидкий пиріг з томленою яловичиною
Інгредієнти:
- яловичина томлена — 1 упаковка;
- тісто листкове — 150 г;
- цибуля — 1 шт.;
- масло вершкове — 2-3 ст. л;
- жовток — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- сир моцарела — 100 г;
- коричневий цукор — 3 ст. л;
- сіль, перець, італійські трави — до смаку.
Овочі очистити та помити. На пательні з вершковим маслом обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати до неї цукор та готувати ще 2 хв до карамелізації. Додати подрібнений часник, смажити до готовності. Тісто розділити на дві частини. Першу частину розкачати на присипаній борошном поверхні, перекласти на форму для запікання, застелену пергаментом. Яловичину розділити на волокна та викласти на тісто разом із соусом, посипати тертим сиром. Другу частину тіста розкачати та нарізати на смужки товщиною 1-2 см. Викласти смужки решіткою по діагоналі, краї закріпити до нижньої основи. Жовток збити та змастити ним поверхню пирога для апетитної скоринки. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25-30 хв.
Осетинський пиріг з яловичиною
Інгредієнти для тіста:
- борошно — 500 г;
- тепла вода — 250 мл;
- дріжджі — 20 г;
- олія — 4 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- цукор — 1 ч. л;
- масло вершкове — 4 ст. л.
Інгредієнти для начинки:
- фарш яловичий — 350-400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 2-3 зубчики;
- зелень (кінза або петрушка) — 1 пучок;
- вода — 0,5 склянки;
- оливкова олія — 1 ч. л;
- сіль, перець — до смаку.
Спочатку приготуємо тісто. До борошна додати розкришені дріжджі, цукор та сіль, залити 250 мл теплої води та 4 ст. л олії. Ретельно вимішати тісто, сформувати кульку, накрити її харчовою плівкою і залишити в теплому місці на годину.
Тим часом цибулю і часник очистити, помити та подрібнити. Зелень також помити та нарізати. Поєднати фарш з овочами, зеленню, оливковою олією і спеціями. Суміш добре перемішати та відбити. Для більшої соковитості можна додати трохи води й знову перемішати.
Тісто тонко розкачати у коло, в центрі викласти начинку й рівномірно розподілити. Защипнути краї тіста та перевернути пиріг швом донизу. Випікати пиріг на пергаменті в духовці за температури 180 градусів протягом 25-30 хв. Після цього витягнути пиріг, змастити його розтопленим вершковим маслом і залиште відпочити протягом 10 хв.
Яловичина «Веллінгтон»
Інгредієнти:
- яловичина (вирізка) — 800 г;
- листкове бездріжджове тісто — 500 г;
- печериці — 300-400 г;
- бекон — 200 г;
- паштет з м`яса або птиці — 150 г;
- оливкова олія — 2-3 ст. л;
- цибуля — 2 шт.;
- вершки — 50 мл;
- вершкове масло — 50 г;
- жовток — 1 шт.;
- сіль, перець — до смаку.
Яловичину промити, зачистити від плівок та зайвого жиру, натерти спеціями. Обсмажити вирізку на розпеченій пательні з оливковою олією до золотистої скоринки. Відразу покладіть м`ясо до холодильника. Після охолодження загорніть вирізку з кожного боку у смужки бекону. Цибулю та гриби потрібно очистити та дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору, додати спеції. Лист тіста розкачати, змастити паштетом, зверху викласти грибну суміш та обсмажену яловичу вирізку. Загорнути тісто в рулет і закріпити краї. Для декору зробити неглибокі надрізи на тісті гострим ножем. Тісто змастити жовтком. Запікати на пергаменті у духовій шафі за температури 180 градусів протягом 10-25 хв (залежно від бажаного рівня просмаження яловичини).
Яловичина для пирога
Для ваших найсмачніший кулінарних шедеврів «М`ясторія» підготувала якісну витриману яловичину. Щоб страви вийшли ще ніжнішими й соковитішими, зверніть увагу на яловичину Абердин-Ангус, яка вважається однією з найкращих у світі завдяки високій мармуровості.
Також у нашому асортименті ви знайдете томлену протягом 4,5 годин яловичу шию у соусі Барбекю, томлений бріскет та стейк Особуко, які смакують як самостійна страва та головний інгредієнт м`ясного пирога.