Картопляний террін з беконом і сиром
Поділитися:

Картопляний террін з беконом і сиром

Террин из картофеля с беконом и сыром.jpg

Інгредієнти:

  • Бекон - 200 гр
  • Картопля - 4 шт
  • Яйце - 1 шт
  • Сметана - 2 ст. ложки
  • Сир - 120 гр
  • Вершкове масло - 20 гр
  • Цибуля - 1 шт
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Картоплю для приготування терріна бажано взяти велику. Очищаємо її від шкірки. Відварюємо та охолоджуємо. Потім натираємо на тертці. За бажанням можна розім'яти картоплю до консистенції пюре.

2. Бекон нарізаємо тонкими пластинками або скибочками. Вони повинні вийти наче м'ясні чіпси. Цибулю дрібно нарізаємо.

3. Обсмажуємо цибулю з беконом на пательні 5 хвилин, повинен з'явитися яскраво виражений м'ясний сік.

4. Натираємо сир.

5. Сир, картопля, сире яйце і сметану змішуємо. Має вийти смачне картопляне пюре. Сир додавати не весь, а лише 2/3 усієї кількості.

6. Для подальшого приготування знадобитися форма для запікання - керамічна, силіконова або тефлонова. Бажано, щоб форма була продовгувата, витягнута. Тоді террін вийде споконвічно середземноморським. Форму рясно змастити маслом. Це дозволить з легкістю витягнути террин в момент повної готовності.

7. Викладаємо шарами. Спочатку кладемо половину картопляної маси. Потім соковитий обсмажений бекон з цибулею. Далі присипаємо сиром, який раніше ми не використали в пюре. І поверх усього викласти другу половину картопляної маси.

8. Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 180º. Коли верхній шар терріна стане золотистим - страва готова.

9. Викласти террін з форми і нарізати поздовжніми окремими шматочками.


Це середземноморська страва обов'язково припаде до смаку всій Вашій родині. Смачного!


Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.