Картопляний террін з беконом і сиром
Інгредієнти:
Приготування:
1. Картоплю для приготування терріна бажано взяти велику. Очищаємо її від шкірки. Відварюємо та охолоджуємо. Потім натираємо на тертці. За бажанням можна розім'яти картоплю до консистенції пюре.
2. Бекон нарізаємо тонкими пластинками або скибочками. Вони повинні вийти наче м'ясні чіпси. Цибулю дрібно нарізаємо.
3. Обсмажуємо цибулю з беконом на пательні 5 хвилин, повинен з'явитися яскраво виражений м'ясний сік.
4. Натираємо сир.
5. Сир, картопля, сире яйце і сметану змішуємо. Має вийти смачне картопляне пюре. Сир додавати не весь, а лише 2/3 усієї кількості.
6. Для подальшого приготування знадобитися форма для запікання - керамічна, силіконова або тефлонова. Бажано, щоб форма була продовгувата, витягнута. Тоді террін вийде споконвічно середземноморським. Форму рясно змастити маслом. Це дозволить з легкістю витягнути террин в момент повної готовності.
7. Викладаємо шарами. Спочатку кладемо половину картопляної маси. Потім соковитий обсмажений бекон з цибулею. Далі присипаємо сиром, який раніше ми не використали в пюре. І поверх усього викласти другу половину картопляної маси.
8. Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 180º. Коли верхній шар терріна стане золотистим - страва готова.
9. Викласти террін з форми і нарізати поздовжніми окремими шматочками.
Це середземноморська страва обов'язково припаде до смаку всій Вашій родині. Смачного!