Картопляний террін з беконом і сиром
Поділитися:

Картопляний террін з беконом і сиром

Інгредієнти:

  • Бекон - 200 гр
  • Картопля - 4 шт
  • Яйце - 1 шт
  • Сметана - 2 ст. ложки
  • Сир - 120 гр
  • Вершкове масло - 20 гр
  • Цибуля - 1 шт
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Картоплю для приготування терріна бажано взяти велику. Очищаємо її від шкірки. Відварюємо та охолоджуємо. Потім натираємо на тертці. За бажанням можна розім'яти картоплю до консистенції пюре.

2. Бекон нарізаємо тонкими пластинками або скибочками. Вони повинні вийти наче м'ясні чіпси. Цибулю дрібно нарізаємо.

3. Обсмажуємо цибулю з беконом на пательні 5 хвилин, повинен з'явитися яскраво виражений м'ясний сік.

4. Натираємо сир.

5. Сир, картопля, сире яйце і сметану змішуємо. Має вийти смачне картопляне пюре. Сир додавати не весь, а лише 2/3 усієї кількості.

6. Для подальшого приготування знадобитися форма для запікання - керамічна, силіконова або тефлонова. Бажано, щоб форма була продовгувата, витягнута. Тоді террін вийде споконвічно середземноморським. Форму рясно змастити маслом. Це дозволить з легкістю витягнути террин в момент повної готовності.

7. Викладаємо шарами. Спочатку кладемо половину картопляної маси. Потім соковитий обсмажений бекон з цибулею. Далі присипаємо сиром, який раніше ми не використали в пюре. І поверх усього викласти другу половину картопляної маси.

8. Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 180º. Коли верхній шар терріна стане золотистим - страва готова.

9. Викласти террін з форми і нарізати поздовжніми окремими шматочками.


Це середземноморська страва обов'язково припаде до смаку всій Вашій родині. Смачного!


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.