Свинячі ребра в медово-соєвоому соусі
Інгредієнти:
- Ребра свинячі - 500 г
- Мед - 50 г
- Соєвий соус - 50 г
- Апельсин - 1 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
1. Розпочнемо з підготовки соусу. Розрізаємо апельсин, вичавлюємо з нього 50 г соку та натираємо на дрібній тертці цедру однієї половинки фрукта. Розрізаємо лимон, вичавлюємо 50 г соку.
2. Потім у каструлі невеликого об’єму змішуємо всі складники соусу: мед, соєвий соус, цедру, апельсиновий та лимонний сік, сіль та перець.
3. Отриманий напівфабрикат медово-соєвого соусу готуємо на слабкому вогні, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння, готуємо ще 10 хвилин. Знімаємо з плити та охолоджуємо.
4. Промиваємо свинячі реберця, розрізаємо на шматки середніх розмірів. Кладемо їх у посудину для запікання. Якщо Ви хочете приготувати реберця на свіжому повітрі — покладіть шматочки у зручну тару.
5. Заливаємо свинячі реберця охолодженим соусом. Соус використовуємо як маринад. Залишаємо посудину в прохолодному місці на кілька годин.
6. Розігріваємо духову шафу до 200 градусів, ставимо туди нашу майбутню страву. Реберця будуть готові через 20 хвилин.
За нашим рецептом реберця можна готувати також на мангалі або грилі. Смачного!
Ця страва чудово смакуватиме з соусами які Ви можете замовити в нашому магазині:
Соус Барбекю Оригінальний SANTA MARIA
Соус Барбекю Копчений SANTA MARIA
Соус Барбекю Часниковий SANTA MARIA
Соус Барбекю Чіпотлі SANTA MARIA
Соус Барбекю Віскі Кентуккі SANTA MARIA