Свинячий ошийок у цибулевому лушпинні
Поділитися:

Свинячий ошийок у цибулевому лушпинні

Свиной ошеек в луковой шелухе.jpg

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок - 1 кг
  • Цибуля - 4 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Мелений часник - 2 ч. л.
  • Сіль, перець і спеції - за смаком
  • Оливкова або соняшникова олія для смаження

Приготування:

1. Свинячий ошийок необхідно ретельно промити. Потім обсушити паперовим рушником.

2. Очищуємо часник від шкірки, нарізаємо часточками середнього розміру. Змішуємо з лавровим листом, який заздалегідь подрібнюємо.

3. Отриманою масою шпигуємо шматок свинячого ошийка з різних сторін. Необхідно це зробити акуратно, щоб часник з лавровим листом рівномірно розподілились по всьому ошийку.

4. Для натирання м'яса знадобляться перець, сіль, мелений часник та інші приправи до м'яса. Усі інгредієнти з'єднуємо. Ретельно натерти отриманою сумішшю весь шматок м'яса.

5. Розжарюємо на дуже сильному вогні сковороду з олією, що підходить для смаження (оливковою або соняшниковою). Обсмажуємо свинячий ошийок з усіх боків до появи соковитою скоринки. Після цього залишаємо м'ясо охолонути.

6. У цей час підготуємо цибулю до запікання. Ретельно миємо цибулеві голівки, щоб лушпиння стало чистим. Трохи надрізаємо верх і низ цибулі, знімаємо лушпиння з першим («живим») листком цибулі. Лушпиння має бути вистачати, щоб покрити весь свинячий ошийок

7. На деко викладаємо подвійний шар фольги. На нього кладемо лушпиння цибулі, а потім - шматок м'яса.

8. Найважливіша частина роботи - акуратно “загорнути” свинячий ошийок у лушпиння цибулі. Увесь шматок м'яса повинен бути повністю покритий цибулею, а зверху - обмотаний щільним шаром фольги. Ставимо деко в духову шафу, попередньо розігріту до 180 градусів.

9. Випікаємо свинячий ошийок у лушпинні півтори години. Готовність м'яса можна перевірити, проштрикнувши його виделкою або тонким ножем. Якщо м'ясо випустить золотистий сік - сміливо виймаємо деко з духовки.

Ви обов'язково здивуєте гостей такою незвичайною стравою. Смачного!


Для цієї страви Ви можете замовити в нашому магазині:

Свинина "Мясторія"


До цієї страви відмінно підійдуть такі соуси:

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Статті та рецепти

  • Харчо: суп з грузинським темпераментом
    Приготувати справжній харчо самостійно не складно. Дотримуйтеся простих порад, які підготувала для вас «М`ясторія» і насолоджуйтеся автентичною грузинською стравою вдома.
  • Щедрий Вівторок у «М`ясторія»!
    Робіть добро зі смаком разом з «М`ясторія»! З 27.11 до 03.12 ми перерахуємо 10 грн з кожного проданого бургера у фонд «Українські Тигри». Зробіть власний внесок у благодійність легко, просто та смачно!
  • Холодець: готуємося до свят
    Ми зібрали універсальні рецепти, які допоможуть вам приготувати холодець вдома без зайвих зусиль. Порадуйте себе та рідних смачним делікатесом навіть без особливого приводу!