Свинячий ошийок у цибулевому лушпинні
Поділитися:

Свинячий ошийок у цибулевому лушпинні

Свиной ошеек в луковой шелухе.jpg

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок - 1 кг
  • Цибуля - 4 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Мелений часник - 2 ч. л.
  • Сіль, перець і спеції - за смаком
  • Оливкова або соняшникова олія для смаження

Приготування:

1. Свинячий ошийок необхідно ретельно промити. Потім обсушити паперовим рушником.

2. Очищуємо часник від шкірки, нарізаємо часточками середнього розміру. Змішуємо з лавровим листом, який заздалегідь подрібнюємо.

3. Отриманою масою шпигуємо шматок свинячого ошийка з різних сторін. Необхідно це зробити акуратно, щоб часник з лавровим листом рівномірно розподілились по всьому ошийку.

4. Для натирання м'яса знадобляться перець, сіль, мелений часник та інші приправи до м'яса. Усі інгредієнти з'єднуємо. Ретельно натерти отриманою сумішшю весь шматок м'яса.

5. Розжарюємо на дуже сильному вогні сковороду з олією, що підходить для смаження (оливковою або соняшниковою). Обсмажуємо свинячий ошийок з усіх боків до появи соковитою скоринки. Після цього залишаємо м'ясо охолонути.

6. У цей час підготуємо цибулю до запікання. Ретельно миємо цибулеві голівки, щоб лушпиння стало чистим. Трохи надрізаємо верх і низ цибулі, знімаємо лушпиння з першим («живим») листком цибулі. Лушпиння має бути вистачати, щоб покрити весь свинячий ошийок

7. На деко викладаємо подвійний шар фольги. На нього кладемо лушпиння цибулі, а потім - шматок м'яса.

8. Найважливіша частина роботи - акуратно “загорнути” свинячий ошийок у лушпиння цибулі. Увесь шматок м'яса повинен бути повністю покритий цибулею, а зверху - обмотаний щільним шаром фольги. Ставимо деко в духову шафу, попередньо розігріту до 180 градусів.

9. Випікаємо свинячий ошийок у лушпинні півтори години. Готовність м'яса можна перевірити, проштрикнувши його виделкою або тонким ножем. Якщо м'ясо випустить золотистий сік - сміливо виймаємо деко з духовки.

Ви обов'язково здивуєте гостей такою незвичайною стравою. Смачного!


Для цієї страви Ви можете замовити в нашому магазині:

Свинина "Мясторія"


До цієї страви відмінно підійдуть такі соуси:

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.