Свиняча рулька, запечена з мандаринами
Поділитися:

Свиняча рулька, запечена з мандаринами

Свиная рулька, запеченная с мандаринами.jpg


Інгредієнти:

  • Свиняча гомілка - 700 гр
  • Мандарини - 2 шт
  • Гірчиця - 1 ст. ложка
  • Прянощі - 1 ст. ложка
  • Селера (стебло) - 2 шт
  • Зелень - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
Приготування:

1. Свинячу гомілку ретельно миємо під проточною водою, трохи зрізаємо по краях шкірку і прибираємо бруд. Обсушуємо.

2. Суху м'ясну гомілку натираємо сіллю (бажано взяти крупну, морську), пряними спеціями і сухою гірчицею. В такому стані м'ясо повинно маринуватися ніч в прохолодному місці.

3. Підготовлюємо духовку в момент приготування. На деко для запікання виливаємо склянку води.

4. На лист фольги викладаємо мандарини і селеру. Мандарини необхідно очистити від шкірки і цілими фруктами викласти. Стебло селери нарізаємо кільцями або дрібними кубиками. Можна додати свіжу зелень селери.

5. Рульку загортаємо у фольгу з фруктами і зеленню. Ставимо свинячу гомілку в духовку і випікаємо при температурі 180º приблизно 2 години.

6. Для того, щоб рулька не підгоріла або не прилипла до листа, потрібно постійно доливати воду на деко в духовці. Бажано з періодичністю 30 хвилин контролювати наявність води і додавати по склянці в зазначений час.

7. Через обумовлений час, розгорнути свинячу гомілку і випікати ще 20 хвилин. Таким чином, на свинячий ніжці з'явитися шкірка карамельного кольору.

8. Після того, як витягли рульку з духовки посипаємо її свіжою зеленню.

Ця страва підійде як для прийому друзів, так і для сімейної вечері. Смачного!


Ця страва відмінно поєднується з кисло-солодкими ягідними соусами:

Соус натуральний з порічок і ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і соку граната

Соус натуральний з брусниці

Соус натуральний гірчичний до м'яса

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!