Свиняча рулька, запечена з мандаринами
Інгредієнти:
- Свиняча гомілка - 700 гр
- Мандарини - 2 шт
- Гірчиця - 1 ст. ложка
- Прянощі - 1 ст. ложка
- Селера (стебло) - 2 шт
- Зелень - за смаком
- Сіль і перець - за смаком
1. Свинячу гомілку ретельно миємо під проточною водою, трохи зрізаємо по краях шкірку і прибираємо бруд. Обсушуємо.
2. Суху м'ясну гомілку натираємо сіллю (бажано взяти крупну, морську), пряними спеціями і сухою гірчицею. В такому стані м'ясо повинно маринуватися ніч в прохолодному місці.
3. Підготовлюємо духовку в момент приготування. На деко для запікання виливаємо склянку води.
4. На лист фольги викладаємо мандарини і селеру. Мандарини необхідно очистити від шкірки і цілими фруктами викласти. Стебло селери нарізаємо кільцями або дрібними кубиками. Можна додати свіжу зелень селери.
5. Рульку загортаємо у фольгу з фруктами і зеленню. Ставимо свинячу гомілку в духовку і випікаємо при температурі 180º приблизно 2 години.
6. Для того, щоб рулька не підгоріла або не прилипла до листа, потрібно постійно доливати воду на деко в духовці. Бажано з періодичністю 30 хвилин контролювати наявність води і додавати по склянці в зазначений час.
7. Через обумовлений час, розгорнути свинячу гомілку і випікати ще 20 хвилин. Таким чином, на свинячий ніжці з'явитися шкірка карамельного кольору.
8. Після того, як витягли рульку з духовки посипаємо її свіжою зеленню.
Ця страва підійде як для прийому друзів, так і для сімейної вечері. Смачного!
Ця страва відмінно поєднується з кисло-солодкими ягідними соусами:
Соус натуральний з порічок і ягід брусниці
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок і соку граната
Соус натуральний з брусниці
Соус натуральний гірчичний до м'яса