Свиняча рулька, запечена з мандаринами
Поділитися:

Свиняча рулька, запечена з мандаринами

Свиная рулька, запеченная с мандаринами.jpg


Інгредієнти:

  • Свиняча гомілка - 700 гр
  • Мандарини - 2 шт
  • Гірчиця - 1 ст. ложка
  • Прянощі - 1 ст. ложка
  • Селера (стебло) - 2 шт
  • Зелень - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
Приготування:

1. Свинячу гомілку ретельно миємо під проточною водою, трохи зрізаємо по краях шкірку і прибираємо бруд. Обсушуємо.

2. Суху м'ясну гомілку натираємо сіллю (бажано взяти крупну, морську), пряними спеціями і сухою гірчицею. В такому стані м'ясо повинно маринуватися ніч в прохолодному місці.

3. Підготовлюємо духовку в момент приготування. На деко для запікання виливаємо склянку води.

4. На лист фольги викладаємо мандарини і селеру. Мандарини необхідно очистити від шкірки і цілими фруктами викласти. Стебло селери нарізаємо кільцями або дрібними кубиками. Можна додати свіжу зелень селери.

5. Рульку загортаємо у фольгу з фруктами і зеленню. Ставимо свинячу гомілку в духовку і випікаємо при температурі 180º приблизно 2 години.

6. Для того, щоб рулька не підгоріла або не прилипла до листа, потрібно постійно доливати воду на деко в духовці. Бажано з періодичністю 30 хвилин контролювати наявність води і додавати по склянці в зазначений час.

7. Через обумовлений час, розгорнути свинячу гомілку і випікати ще 20 хвилин. Таким чином, на свинячий ніжці з'явитися шкірка карамельного кольору.

8. Після того, як витягли рульку з духовки посипаємо її свіжою зеленню.

Ця страва підійде як для прийому друзів, так і для сімейної вечері. Смачного!


Ця страва відмінно поєднується з кисло-солодкими ягідними соусами:

Соус натуральний з порічок і ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і соку граната

Соус натуральний з брусниці

Соус натуральний гірчичний до м'яса

Статті та рецепти

  • Святкове відкриття у Черкасах!

    За вікном холоднішає, але маємо новину, яка точно розпалить вашу цікавість. Тепер зігріти смакові рецептори можна в новому закладі Meat Bar від «М`ясторія» у Черкасах. Вже 1 листопада о 14:00 запрошуємо всіх охочих на святкове відкриття!

  • Доставка преміальних стейків Україною
    Для того, щоб посмакувати стейки щойно з гриля від наших шефів, немає кращого місця ніж фірмові магазини-ресторани «М`ясторія» у Києві. Проте ви можете замовити відбірні стейки та свіжу мармурову яловичину в будь-яку точку України та приготувати улюблені страви вдома. Адже ми доставляємо сиру продукцію в охолодженому вигляді всією країною!
  • Розпочинаємо сезон барбекю!

    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного та смачного URBAN BBQ — сучасного відпочинку з м’ясом на відкритому повітрі, терасі чи просто у дворі. Замовляйте відбірне мариноване м’ясо, соковиті стейки, авторські соуси, напої та насолоджуйтеся легкою атмосферою справжнього міського барбекю!