Свиняча рулька, запечена з мандаринами
Поділитися:

Свиняча рулька, запечена з мандаринами

Свиная рулька, запеченная с мандаринами.jpg


Інгредієнти:

  • Свиняча гомілка - 700 гр
  • Мандарини - 2 шт
  • Гірчиця - 1 ст. ложка
  • Прянощі - 1 ст. ложка
  • Селера (стебло) - 2 шт
  • Зелень - за смаком
  • Сіль і перець - за смаком
Приготування:

1. Свинячу гомілку ретельно миємо під проточною водою, трохи зрізаємо по краях шкірку і прибираємо бруд. Обсушуємо.

2. Суху м'ясну гомілку натираємо сіллю (бажано взяти крупну, морську), пряними спеціями і сухою гірчицею. В такому стані м'ясо повинно маринуватися ніч в прохолодному місці.

3. Підготовлюємо духовку в момент приготування. На деко для запікання виливаємо склянку води.

4. На лист фольги викладаємо мандарини і селеру. Мандарини необхідно очистити від шкірки і цілими фруктами викласти. Стебло селери нарізаємо кільцями або дрібними кубиками. Можна додати свіжу зелень селери.

5. Рульку загортаємо у фольгу з фруктами і зеленню. Ставимо свинячу гомілку в духовку і випікаємо при температурі 180º приблизно 2 години.

6. Для того, щоб рулька не підгоріла або не прилипла до листа, потрібно постійно доливати воду на деко в духовці. Бажано з періодичністю 30 хвилин контролювати наявність води і додавати по склянці в зазначений час.

7. Через обумовлений час, розгорнути свинячу гомілку і випікати ще 20 хвилин. Таким чином, на свинячий ніжці з'явитися шкірка карамельного кольору.

8. Після того, як витягли рульку з духовки посипаємо її свіжою зеленню.

Ця страва підійде як для прийому друзів, так і для сімейної вечері. Смачного!


Ця страва відмінно поєднується з кисло-солодкими ягідними соусами:

Соус натуральний з порічок і ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і соку граната

Соус натуральний з брусниці

Соус натуральний гірчичний до м'яса

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.