Свинина, нашпигована овочами
Інгредієнти:
- Свиняча лопатка - 500 г
- Морква - 2 шт.
- Корінь петрушки - 1 шт.
- Корінь селери - 1 шт.
- Часник - 5 зубчиків
- Цибуля - 1 шт.
- Томатна паста - 3 ст. л.
- Борошно - 1 ст. л.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Бульйон - 1 л
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Спеції, сіль і перець - за смаком
1. Свинину миємо та просушуємо за допомогою паперового рушника. Робимо надрізи-кишені уздовж всього шматка глибиною 2-3 сантиметри.
2. Нарізаємо моркву соломкою невеликого розміру та корінь петрушки, а кожен зубчик часнику - на 4 частини. У кожну кишеню, які ми раніше зробили в м'ясі, вкладаємо овочі. Можна чергувати начинку, можна вкладати в одну кишеню всі овочі, головне, щоб овочі були дрібно нарізаними. Начинку вкладаємо якомога глибше. Солимо нашу свинину.
3. Обсмажуємо свинячу лопатку на широкій сковороді, щоб з'явилася рум'яна скоринка.
4. Нарізаємо цибулю та селеру, додаємо до м'яса. Заливаємо в сковороду 750 мл бульйону.
5. Великими кубиками нарізаємо солодкий болгарський перець і з'єднуємо з м'ясом на сковороді. Додаємо сіль, перець. Тушкуємо на слабкому вогні протягом 30 хвилин.
6. Після цього вливаємо весь бульйон, що залишився. Додаємо борошно та томатну пасту. Щоб запобігти утворенню грудочок, борошно всипаємо поступово. Томатну пасту попередньо розводимо невеликою кількістю бульйону або води.
7. Готуємо страву ще 30 хвилин під кришкою. Бульйон повинен повністю випаруватися.
Подавати фаршировану свинячу лопатку можна з різними гарнірами - картоплею, ризотто або тушкованими овочами. Смачного!
Для приготування цієї страви Ви можете замовити в нашому магазині: