Свинина з овочами, тушкована з вершками
Інгредієнти:
- Свинина (вирізка) - 400 гр
- Гриби печериці - 300 гр
- Перець болгарський - 2 шт
- Помідори - 2 шт
- Вершки - 150 мл
- Оливкова олія - 100 мл
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
-
Промиваємо цілий шматок м'яса. Нарізаємо на кубики по 1-2 см.
-
Беремо невелику каструлю, наливаємо в неї половину вищезазначеного оливкового масла (50 мл).
-
Кладемо в каструлю нарізані шматки свинячої вирізки. Додаємо сіль і перець. Обсмажуємо на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
-
Нарізаємо гриби печериці смужками, щоб було видно гриб в розрізі. Так само нарізаємо помідори кубиками, а болгарський перець - поздовжніми смужками.
-
Овочі і гриби додаємо в каструлю, де смажиться м'ясо. Додаємо другу половину оливкової олії. Добре розмішуємо всі інгредієнти і смажимо 5 хвилин.
-
Потім додаємо вершки. Попередньо їх необхідно розвести в склянці води. Води не шкодуйте, вона повинна буде википіти. Вершки можна замінити сметаною.
-
Тушкуємо м'ясо з вершками додатково 20 хвилин.
-
Готовність страви визначається станом м'яса. Свинина повинна розваритися, але тримати форму.
Смачна і невибагливе страва. Свинина з овочами зробить будь-яку вечерю святковою. Смачного!