Стейк із баранини
Поділитися:

Стейк із баранини

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Баранячу вирізку миємо теплою водою, обсушуємо та нарізаємо стейками завтовшки 2-3 сантиметри. Відбиваємо кухонним молотком з обох боків, залишаємо маринуватися в ігристому. Радимо зупинити свій вибір на ігристому середньої цінової категорії, щоб не зіпсувати страву низькоякісним напоєм.

  2. Поки маринується м'ясо, підготуємо овочі. Цибулю та моркву чистимо, нарізаємо півкільцями завтовшки півсантиметра. Радимо обрати цибулю порей та солодкі сорти моркви. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття.

  3. Смажити стейки будемо на деку в духовій шафі, попередньо змастивши деко олією. Можна використовувати також і вершкове масло максимальної жирності.

  4. Викладаємо стейки одним шаром, солимо та приправляємо перцем. Використовуйте морську або йодовану сіль, адже вона корисніша за звичайну і не так сильно затримує рідину в організмі. Рекомендуємо використовувати перець, який Ви самостійно змелете під час приготування страви. Свіжозмелений перець має яскравіший смак і духмяніший аромат, ніж перець «з пакету». Для зручного та швидкого перемелювання чудово підійде спеціальний млин для перцю.

  5. Потім робимо так звану «овочеву шубу»: поверх стейків товстим шаром викладаємо цибулю та моркву (капусту додамо дещо пізніше). Накриваємо зверху фольгою з дрібними отворами та відправляємо деко в духову шафу, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування дістаємо деко, знімаємо фольгу, викладаємо зверху капусту, посипаємо подрібненою зеленню та спеціями.

  6. Вимикаємо духовку. Деко накриваємо тією ж фольгою та відправляємо у вимкненому, але досі гарячу духовку. Залишаємо деко в духовці до повного остигання, за цей час прянощі віддадуть свій аромат м'ясу.


Подаємо стейки разом із овочевим гарніром. Смачного!


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!