Стейк із баранини
Інгредієнти:
- Бараняча вирізка – 1 кг
- Ігристе вино – 500 мл
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цвітна капуста – 1 кг
- Свіжа зелень – пучок
- Спеції, сіль та перець – за смаком
Приготування:
-
Баранячу вирізку миємо теплою водою, обсушуємо та нарізаємо стейками завтовшки 2-3 сантиметри. Відбиваємо кухонним молотком з обох боків, залишаємо маринуватися в ігристому. Радимо зупинити свій вибір на ігристому середньої цінової категорії, щоб не зіпсувати страву низькоякісним напоєм.
-
Поки маринується м'ясо, підготуємо овочі. Цибулю та моркву чистимо, нарізаємо півкільцями завтовшки півсантиметра. Радимо обрати цибулю порей та солодкі сорти моркви. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття.
-
Смажити стейки будемо на деку в духовій шафі, попередньо змастивши деко олією. Можна використовувати також і вершкове масло максимальної жирності.
-
Викладаємо стейки одним шаром, солимо та приправляємо перцем. Використовуйте морську або йодовану сіль, адже вона корисніша за звичайну і не так сильно затримує рідину в організмі. Рекомендуємо використовувати перець, який Ви самостійно змелете під час приготування страви. Свіжозмелений перець має яскравіший смак і духмяніший аромат, ніж перець «з пакету». Для зручного та швидкого перемелювання чудово підійде спеціальний млин для перцю.
-
Потім робимо так звану «овочеву шубу»: поверх стейків товстим шаром викладаємо цибулю та моркву (капусту додамо дещо пізніше). Накриваємо зверху фольгою з дрібними отворами та відправляємо деко в духову шафу, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування дістаємо деко, знімаємо фольгу, викладаємо зверху капусту, посипаємо подрібненою зеленню та спеціями.
-
Вимикаємо духовку. Деко накриваємо тією ж фольгою та відправляємо у вимкненому, але досі гарячу духовку. Залишаємо деко в духовці до повного остигання, за цей час прянощі віддадуть свій аромат м'ясу.
Подаємо стейки разом із овочевим гарніром. Смачного!