Стейк із баранини
Поділитися:

Стейк із баранини

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Баранячу вирізку миємо теплою водою, обсушуємо та нарізаємо стейками завтовшки 2-3 сантиметри. Відбиваємо кухонним молотком з обох боків, залишаємо маринуватися в ігристому. Радимо зупинити свій вибір на ігристому середньої цінової категорії, щоб не зіпсувати страву низькоякісним напоєм.

  2. Поки маринується м'ясо, підготуємо овочі. Цибулю та моркву чистимо, нарізаємо півкільцями завтовшки півсантиметра. Радимо обрати цибулю порей та солодкі сорти моркви. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття.

  3. Смажити стейки будемо на деку в духовій шафі, попередньо змастивши деко олією. Можна використовувати також і вершкове масло максимальної жирності.

  4. Викладаємо стейки одним шаром, солимо та приправляємо перцем. Використовуйте морську або йодовану сіль, адже вона корисніша за звичайну і не так сильно затримує рідину в організмі. Рекомендуємо використовувати перець, який Ви самостійно змелете під час приготування страви. Свіжозмелений перець має яскравіший смак і духмяніший аромат, ніж перець «з пакету». Для зручного та швидкого перемелювання чудово підійде спеціальний млин для перцю.

  5. Потім робимо так звану «овочеву шубу»: поверх стейків товстим шаром викладаємо цибулю та моркву (капусту додамо дещо пізніше). Накриваємо зверху фольгою з дрібними отворами та відправляємо деко в духову шафу, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування дістаємо деко, знімаємо фольгу, викладаємо зверху капусту, посипаємо подрібненою зеленню та спеціями.

  6. Вимикаємо духовку. Деко накриваємо тією ж фольгою та відправляємо у вимкненому, але досі гарячу духовку. Залишаємо деко в духовці до повного остигання, за цей час прянощі віддадуть свій аромат м'ясу.


Подаємо стейки разом із овочевим гарніром. Смачного!


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.