Соус із ревенем
Поділитися:

Соус із ревенем

Інгредієнти:

  • Стебло ревеню - 2 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Вода - 300 мл
  • Аніс - 1 шт.
  • Паличка кориці - 1 шт.
  • Кмин - 1 ст. л.

Приготування:

1. Додаємо апельсиновий сік. Порада: щоб легко і просто вичавити сік, покладіть апельсин, розрізаний навпіл, у мікрохвильову піч на 30 секунд. Так Ви зможете вичавити весь сік без зайвих зусиль.

2. У каструлі з'єднуємо воду з цукром і варимо до повного розчинення цукру, щоб утворилася карамель.

3. Потім вкидаємо аніс у каструлю. Порада: замість анісу можна взяти і насіння кропу, адже воно також має освіжаючий та солодкуватий аромат. Доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини.

4. Додаємо паличку кориці. Як тільки соус закипить, зменшуємо вогонь і варимо ще 5-7 хвилин. Об’єм соусу має зменшитися вдвічі.

5. Поки соус вариться, підготуємо стебла ревеню. Знімаємо плівку та подрібнюємо їх ножем.

6. Коли сироп почне ставати золотавим, додаємо до нього ревінь і сік апельсина. Варимо 3-5 хвилин, допоки ревінь розм'якне.

7. Знімаємо з вогню каструлю, витягаємо з неї паличку кориці та аніс. Решту інгредієнтів збиваємо блендером, додаємо кмин. Соус готовий до вживання.


Соус чудово поєднується з жирними сортами м'яса. Смачного!


У нашому магазині Ви можете підібрати готовий кисло-солодкий соус до Ваших страв:

Соус натуральний з порічок та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і гранатового соку

Соус натуральний з брусниці



Статті та рецепти

  • Як зберігати охолоджене м`ясо вдома: безпека, терміни, заморозка
    Правильне зберігання м`яса – це запорука його безпеки, смаку й поживної цінності. Більшість людей, навіть купуючи якісне охолоджене м`ясо, припускаються елементарних помилок під час зберігання. У цій статті розповідаємо, як зберігати охолоджене м`ясо, щоб воно залишалося свіжим, безпечним і смачним.
  • Truffle steak night

    Запрошуємо на особливу подію, де поєднаються витончений смак, кулінарна майстерність та винна культура. «М`ясторія» запрошує вас на шефський вечір, присвячений презентації нашої головної новинки – стейка трюфельної витримки.

  • Святкове відкриття у Черкасах!

    За вікном холоднішає, але маємо новину, яка точно розпалить вашу цікавість. Тепер зігріти смакові рецептори можна в новому закладі Meat Bar від «М`ясторія» у Черкасах. Вже 1 листопада о 14:00 запрошуємо всіх охочих на святкове відкриття!