Соус із ревенем
Інгредієнти:
- Стебло ревеню - 2 шт.
- Апельсин - 1 шт.
- Цукор - 3 ст. л.
- Вода - 300 мл
- Аніс - 1 шт.
- Паличка кориці - 1 шт.
- Кмин - 1 ст. л.
Приготування:
1. Додаємо апельсиновий сік. Порада: щоб легко і просто вичавити сік, покладіть апельсин, розрізаний навпіл, у мікрохвильову піч на 30 секунд. Так Ви зможете вичавити весь сік без зайвих зусиль.
2. У каструлі з'єднуємо воду з цукром і варимо до повного розчинення цукру, щоб утворилася карамель.
3. Потім вкидаємо аніс у каструлю. Порада: замість анісу можна взяти і насіння кропу, адже воно також має освіжаючий та солодкуватий аромат. Доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини.
4. Додаємо паличку кориці. Як тільки соус закипить, зменшуємо вогонь і варимо ще 5-7 хвилин. Об’єм соусу має зменшитися вдвічі.
5. Поки соус вариться, підготуємо стебла ревеню. Знімаємо плівку та подрібнюємо їх ножем.
6. Коли сироп почне ставати золотавим, додаємо до нього ревінь і сік апельсина. Варимо 3-5 хвилин, допоки ревінь розм'якне.
7. Знімаємо з вогню каструлю, витягаємо з неї паличку кориці та аніс. Решту інгредієнтів збиваємо блендером, додаємо кмин. Соус готовий до вживання.
Соус чудово поєднується з жирними сортами м'яса. Смачного!
У нашому магазині Ви можете підібрати готовий кисло-солодкий соус до Ваших страв:
Соус натуральний з порічок та ягід брусниці
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок і гранатового соку
Соус натуральний з брусниці