Соус із червоним вином
Поділитися:

Соус із червоним вином

Соус с красным вином.jpg

Інгредієнти:

  • Червоне сухе вино – 500 мл
  • Оливкова олія – 1,5 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Пшеничне борошно – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль та перець – за смаком

Приготування:

1. Чистимо та дрібно нарізаємо цибулю. Можна використовувати як звичайну ріпчасту цибулю, так і цибулю-шалот або цибулю-порей для більш вишуканого смаку.

2. У сотейнику розігріваємо оливкову олію, висипаємо туди цибулю та обсмажуємо 5-7 хвилин на слабкому вогні.

3. Коли цибуля стане м'якою та трохи змінить колір, додаємо в сотейник вино та тушкуємо 10 хвилин після закипання.

4. В окремій посудині змішуємо вершкове масло з борошном до однорідної консистенції. Дуже легко зробити це виделкою або вінчиком для збивання. Отриману кашу відправляємо в сотейник з цибулею та вином. Не забуваємо регулярно та ретельно перемішувати соус.

5. Через пару хвилин додаємо подрібнену петрушку, сіль та перець. Якщо Ви хочете, щоб соус вийшов більш пряним, додайте улюблені спеції. Не бійтеся експериментувати!

6. Остиглий соус пропускаємо крізь сито.


Прекрасно доповнює страви зі смаженого м'яса — свинини, яловичини, баранини. Смачного!


Ви також можете замовити в нашому магазині готові соуси на основі червоного вина.

Статті та рецепти

  • Як зберігати охолоджене м`ясо вдома: безпека, терміни, заморозка
    Правильне зберігання м`яса – це запорука його безпеки, смаку й поживної цінності. Більшість людей, навіть купуючи якісне охолоджене м`ясо, припускаються елементарних помилок під час зберігання. У цій статті розповідаємо, як зберігати охолоджене м`ясо, щоб воно залишалося свіжим, безпечним і смачним.
  • Truffle steak night

    Запрошуємо на особливу подію, де поєднаються витончений смак, кулінарна майстерність та винна культура. «М`ясторія» запрошує вас на шефський вечір, присвячений презентації нашої головної новинки – стейка трюфельної витримки.

  • Святкове відкриття у Черкасах!

    За вікном холоднішає, але маємо новину, яка точно розпалить вашу цікавість. Тепер зігріти смакові рецептори можна в новому закладі Meat Bar від «М`ясторія» у Черкасах. Вже 1 листопада о 14:00 запрошуємо всіх охочих на святкове відкриття!