Соус із червоним вином
Поділитися:

Соус із червоним вином

Соус с красным вином.jpg

Інгредієнти:

  • Червоне сухе вино – 500 мл
  • Оливкова олія – 1,5 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Пшеничне борошно – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль та перець – за смаком

Приготування:

1. Чистимо та дрібно нарізаємо цибулю. Можна використовувати як звичайну ріпчасту цибулю, так і цибулю-шалот або цибулю-порей для більш вишуканого смаку.

2. У сотейнику розігріваємо оливкову олію, висипаємо туди цибулю та обсмажуємо 5-7 хвилин на слабкому вогні.

3. Коли цибуля стане м'якою та трохи змінить колір, додаємо в сотейник вино та тушкуємо 10 хвилин після закипання.

4. В окремій посудині змішуємо вершкове масло з борошном до однорідної консистенції. Дуже легко зробити це виделкою або вінчиком для збивання. Отриману кашу відправляємо в сотейник з цибулею та вином. Не забуваємо регулярно та ретельно перемішувати соус.

5. Через пару хвилин додаємо подрібнену петрушку, сіль та перець. Якщо Ви хочете, щоб соус вийшов більш пряним, додайте улюблені спеції. Не бійтеся експериментувати!

6. Остиглий соус пропускаємо крізь сито.


Прекрасно доповнює страви зі смаженого м'яса — свинини, яловичини, баранини. Смачного!


Ви також можете замовити в нашому магазині готові соуси на основі червоного вина.

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.