Соус із червоним вином
Поділитися:

Соус із червоним вином

Соус с красным вином.jpg

Інгредієнти:

  • Червоне сухе вино – 500 мл
  • Оливкова олія – 1,5 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Пшеничне борошно – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль та перець – за смаком

Приготування:

1. Чистимо та дрібно нарізаємо цибулю. Можна використовувати як звичайну ріпчасту цибулю, так і цибулю-шалот або цибулю-порей для більш вишуканого смаку.

2. У сотейнику розігріваємо оливкову олію, висипаємо туди цибулю та обсмажуємо 5-7 хвилин на слабкому вогні.

3. Коли цибуля стане м'якою та трохи змінить колір, додаємо в сотейник вино та тушкуємо 10 хвилин після закипання.

4. В окремій посудині змішуємо вершкове масло з борошном до однорідної консистенції. Дуже легко зробити це виделкою або вінчиком для збивання. Отриману кашу відправляємо в сотейник з цибулею та вином. Не забуваємо регулярно та ретельно перемішувати соус.

5. Через пару хвилин додаємо подрібнену петрушку, сіль та перець. Якщо Ви хочете, щоб соус вийшов більш пряним, додайте улюблені спеції. Не бійтеся експериментувати!

6. Остиглий соус пропускаємо крізь сито.


Прекрасно доповнює страви зі смаженого м'яса — свинини, яловичини, баранини. Смачного!


Ви також можете замовити в нашому магазині готові соуси на основі червоного вина.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!