Соус Бажи
Поділитися:

Соус Бажи

Соус Бажи.jpg

Інгредієнти:

  • Волоські горіхи - 1 скл.
  • Кінза - пучок
  • Часник - 2-4 зубчики
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Горіхове масло - 1 ч. л.
  • Шафран - за смаком
  • Приправа хмелі-сунелі - за смаком
  • Сіль та перець - за смаком

Приготування:

1. Очищуємо горіхи, підсушуємо їх у духовці протягом 5-7 хвилин. Із зерен знімаємо шкірку, подрібнюємо. Порада: горіхи краще подрібнити за допомогою м'ясорубки.

2. Свіжий очищений часник кладемо в дерев'яну ступку, туди ж додаємо кінзу. Для більш вираженого часникового запаху додайте ще й зелений часник (пір'я). Ретельно перетираємо з сіллю.

3. Подрібнені горіхи та зелену кашку перекладаємо в окрему посудину середнього розміру.

4. Додаємо туди горіхове масло та шафран, перемішуємо.

5. Заливаємо нашу суміш водою. Від доданої кількості води залежатиме консистенція соусу: якщо Ви хочете, щоб соус був рідким - наливайте побільше води; якщо хочете, щоб був густим - наливайте поменше.

6. Додаємо оцет, хмелі-сунелі та перець. За бажанням Ви можете додати будь-які улюблені приправи. Експериментуйте, в цьому немає нічого поганого.

Чудово смакує з м'ясом, рибою та баклажанами. Смачного!


Статті та рецепти

  • Як зберігати охолоджене м`ясо вдома: безпека, терміни, заморозка
    Правильне зберігання м`яса – це запорука його безпеки, смаку й поживної цінності. Більшість людей, навіть купуючи якісне охолоджене м`ясо, припускаються елементарних помилок під час зберігання. У цій статті розповідаємо, як зберігати охолоджене м`ясо, щоб воно залишалося свіжим, безпечним і смачним.
  • Truffle steak night

    Запрошуємо на особливу подію, де поєднаються витончений смак, кулінарна майстерність та винна культура. «М`ясторія» запрошує вас на шефський вечір, присвячений презентації нашої головної новинки – стейка трюфельної витримки.

  • Святкове відкриття у Черкасах!

    За вікном холоднішає, але маємо новину, яка точно розпалить вашу цікавість. Тепер зігріти смакові рецептори можна в новому закладі Meat Bar від «М`ясторія» у Черкасах. Вже 1 листопада о 14:00 запрошуємо всіх охочих на святкове відкриття!