Сирники рецепт. Рецепти сирників на будь-який смак
Поділитися:

Сирники рецепт. Рецепти сирників на будь-який смак

Один із класичних і улюблених усіма сніданків — сирники. Мінімум інгредієнтів, кілька хвилин часу і смачна страва для всієї родини готова. Здавалося б: тільки бери й готуй. Але простота не завжди означає легкість.

Розтікаються, підгоряють, розпадаються при смаженні — які тільки випробування сирники не підкидають господиням. А перевірені рецепти вже давно стали сімейними реліквіями, якими діляться лише з найближчими. Тому варіантів залишається лише два: відточити навички методом власних спроб і помилок або приготувати пухкі сирнички за рецептами кухарів з «М`ясторії».

5 помилок у приготуванні сирників

сирники2.jpg
  1. Не жирний, не вологий, без грудок. Так, обрати правильний сир — ще та задачка. Але поставитися до неї потрібно відповідально, адже це перша запорука того, що сирники триматимуть форму. Надавайте перевагу сиру з жирністю від 5% до 9%. Завчасно протестуйте його структуру — сир має бути сухим та однорідним. За потреби зайву вологу можна віджати через марлю власноруч. 
  2. Якби ви запитали в нас: «скільки додавати яєць?», ми б чесно відповіли — «а хто ж його знає». Золоте правило радить додавати 1 яйце на 500 грамів сиру. Точну кількість можете визначити лише ви самі: це залежить від кількості вологи в сирі та розміру самих яєць. Для зручності радимо збивати яйця окремо та вливати до сиру невеликими частинами, щоб суміш не була занадто рідкою.
  3. Підступний ворог сирників — цукор. Його надлишок розплавиться під час смаження й сирники «потечуть». Щоб уникнути цього, додайте більше борошна до тіста або підсолодіть сирники після приготування (їм пасуватиме джем або згущене молоко).
  4. Щоб сирники вийшли повітряними й пухкими, намагайтеся додавати якомога менше пшеничного борошна. Замість нього можна використати манку, рисове борошно або крохмаль. Для ніжної структури також не забувайте обов`язково перетерти сир через сито.
  5. Перед приготуванням нагрійте сковорідку з краплею рослинної олії або вершкового масла, смажте сирники на середньому вогні до легкої золотистої скоринки. Потім накрийте пательню кришкою, щоб вони приготувалися зсередини й стали ніжнішими. В іншому випадку вони підгорять ззовні й залишаться сирими всередині.

З цими правилами ви будете готові до усіх несподіванок, які сирники вам можуть підкинути. А оскільки теорію ми вже знаємо, час розповісти найсмачніші рецепти сирничків, які вдаються кожному.

Перевірені рецепти сирників, які стануть вашими улюбленими

Класичні сирники

сирники1.jpg

Інгредієнти:

  • сир 5-9% — 400 г;
  • яйце — 1 шт;
  • борошно — 2 ст. л + окремо для панірування;
  • манка — 2 ст. л;
  • цукор — 3 ст. л;
  • ванільний цукор або ваніль — дрібка;
  • сіль — дрібка;
  • рослинна олія для смаження.

Сир, одне велике яйце, ваніль, цукор та сіль з`єднайте за допомогою виделки або блендера. Додайте манку та просіяне борошно. Тісто має бути густим і майже не липнути до рук. Сформуйте кульки, обваляйте в борошні та надайте їм приплюснуту форму. Обсмажуйте на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку, а тоді зменште вогонь та накрийте кришкою ще на 5-7 хв. Готові сирники чудово поєднаються зі сметаною, медом або фруктовим джемом.

Сирники з гарбузом

Інгредієнти:

  • сир 5-9% — 200 г;
  • солодкий гарбуз — 200 г;
  • яйце — 1 шт;
  • манка — 2-3 ст. л;
  • цукор — 1-2 ст. л;
  • сіль — дрібка;
  • цедра половини лимона;
  • борошно для панірування;
  • кориця — 1 ч. л;
  • рослинна олія для смаження.

Гарбуз ретельно помити, почистити та порізати на невеликі кубики. Викласти його на деко для запікання, обгорнути фольгою та запікати за температури 200°C протягом 30-40 хв. Після цього дати трохи прохолонути й перебити блендером до однорідності.

В окремій глибокій тарілці виделкою або блендером змішати сир, гарбузове пюре, яйце, цукор, прянощі. Додати манку, щоб утворилося густе тісто, яке не липне до рук. Сформувати кульки, запанірувати в борошні й надати потрібну форму. Смажити на середньому вогні кілька хвилин з кожного боку до золотистості, а потім накрити кришкою ще на 5 хвилин. Смакують з медом, горіхами сухофруктами.

Запечені мигдальні сирники в сметанковому соусі

Інгредієнти:

  • сир 5-9% — 400 г;
  • яйце — 1 шт;
  • цукор — 2 ст. л;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • сіль — дрібка;
  • мигдальне борошно — 100-120 г;
  • рослинна олія для смаження.

Соус:

  • сметана 20% — 200 г;
  • яйце — 1 шт;
  • цукор — 60 г;
  • ванільний цукор — дрібка.

Усі інгредієнти для сирників з`єднати у глибокій посудині. Якщо суміш вийде рідкою, можна досипати борошно або додати 1 ст. л манки. Сформувати сирники й обсмажити на краплі олії кілька хвилин з кожного боку. Відразу зніміть підсмажені сирники з вогню й перекладіть у невелику форму для запікання.

Окремо перемішайте вінчиком або міксером компоненти соусу та залийте ним сирники. Запікайте 20 хвилин за температури 200°C. Після приготування залиште страву трохи прохолонути та прикрасьте сезонними фруктами або ягодами.

Солоні рикотники з томатами та зеленню

Інгредієнти:

  • м`який сир рикота — 500 г;
  • яйце — 1 шт;
  • в`ялені томати — 10 шт;
  • борошно — 6-7 ст. л;
  • зелень (петрушка, кінза, кріп) — 5-7 гілочок;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • орегано — до смаку;
  • чорний мелений перець — до смаку;
  • сіль — дрібка;
  • рослинна олія для смаження.

Підготуйте начинку: томати поріжте на чотири частини кожен, зелень помийте та наріжте, часник очистіть та подрібніть.

В одній посудині ретельно перемішати рикоту, яйце та спеції до однорідності. Додайте томати, зелень і часник, а потім борошно. Тісто поділіть на шматочки, зробіть сирники та обваляйте їх в борошні. Смажте на повільному вогні до золотистої скоринки, а тоді накрийте кришкою ще на кілька хвилин. Подавайте зі свіжим базиліком, сметаною або соусом тартар.

Готові сирники від «М`ясторії»

З авторськими напівфабрикатами від «М`ясторії» ваш сон стане довшим, ранки — добрішими, а домашні сніданки — ще простішими. Щоб поласувати свіженькими гарячими сирниками, потрібно лише розморозити їх та обсмажити кілька хвилин на рослинній олії.

сирники особливі.jpg

Натуральний фермерський сир, борошно вищого ґатунку, трохи цукру та манки — нічого зайвого. Для тих, хто полюбляє сухофрукти, пропонуємо сирники з родзинками. Наші кухарі вже поєднали інгредієнти в ідеальні кульки, які пройшли шокову заморозку. Це гарантує, що розігріта страва збереже всі корисні властивості й буде смакувати так, наче щойно приготована.

млинці м`ясторія.jpg

Крім того, «М`ясторія» пропонує широкий вибір млинців на будь-який смак:

Обирайте улюблену начинку, замовляйте доставку, приготуйте корисну та натуральну страву відразу або залиште в морозильній камері до вдалої нагоди.

Статті та рецепти

  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.