Шашлик по-мірзаанськи

Шашлык по-мирзаански.jpg

Інгредієнти:

  • М'яка частина яловичини - 1 кг 
  • Цибуля (червона) - 2 шт 
  • Цибуля (біла) - 2 шт
  • Вершкове масло - 50 гр
  • Оцет - 1 ст. ложка 
  • Рослинна олія - 4 ст. ложки 
  • Печериці -200 гр 
  • Свіжа зелень - за смаком 
  • Сіль і перець - за смаком
Приготування: 
  1. М'ясо промити і нарізати шматками для шашлику. Викласти в зручну велику ємність. Додати сіль і перець. Побризкати м'ясо оцтом. Цибулю нарізати кільцями, додати її до м'яса. Все перемішати і трохи пом'яти м'ясо. Тоді, м'ясо краще буде давати власний сік, і вбирати в себе спеції і цибулевий смак. Маринувати м'ясо для шашлику в холодильнику ніч або щонайменше голину.

  2. Перед тим, як витягнути м'ясо з холодильника необхідно приготувати цибулю і печериці. Цибулю нарізати кільцями, часник дрібно нашаткувати і обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Овочі мають бути напівсирими. Викласти в окремий посуд. Шампіньйони порізати на 4 частини, обсмажити на сковороді 5 хвилин. Додати до грибів м'ясо для смаження. Тушкувати на пательні недовго, 7 хвилин. Потім додати смажену цибулю. Все добре перемішати. Викласти все із пательні в глиняний чавунець або термо-кастрюлю і випікати в духовці при температурі 220º близько 15 хвилин. Витягнути з духової шафи, відкрити кришку і рясно посипати зеленню. Шашлик любить кріп і кінзу.

В рецепті описаний домашній спосіб приготування шашлику по-мірзаански. Кожен зможе перенести весь принцип приготування на природу. Лише замініть пательню і плитку на мангал з жаром від вугілля. 

Смачного!


Для цієї страви чудово підійдуть такі соуси:

Соус Сацебелі ТМ Руна

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Також рекомендуємо: