Шашлик по-мірзаанськи
Інгредієнти:
-
М'ясо промити і нарізати шматками для шашлику. Викласти в зручну велику ємність. Додати сіль і перець. Побризкати м'ясо оцтом. Цибулю нарізати кільцями, додати її до м'яса. Все перемішати і трохи пом'яти м'ясо. Тоді, м'ясо краще буде давати власний сік, і вбирати в себе спеції і цибулевий смак. Маринувати м'ясо для шашлику в холодильнику ніч або щонайменше голину.
-
Перед тим, як витягнути м'ясо з холодильника необхідно приготувати цибулю і печериці. Цибулю нарізати кільцями, часник дрібно нашаткувати і обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Овочі мають бути напівсирими. Викласти в окремий посуд. Шампіньйони порізати на 4 частини, обсмажити на сковороді 5 хвилин. Додати до грибів м'ясо для смаження. Тушкувати на пательні недовго, 7 хвилин. Потім додати смажену цибулю. Все добре перемішати. Викласти все із пательні в глиняний чавунець або термо-кастрюлю і випікати в духовці при температурі 220º близько 15 хвилин. Витягнути з духової шафи, відкрити кришку і рясно посипати зеленню. Шашлик любить кріп і кінзу.
В рецепті описаний домашній спосіб приготування шашлику по-мірзаански. Кожен зможе перенести весь принцип приготування на природу. Лише замініть пательню і плитку на мангал з жаром від вугілля.
Смачного!
Для цієї страви чудово підійдуть такі соуси:
Соус Гострий томат ТМ Вогняр
Соус Український Кетча ТМ Руна