Шашлик по-мірзаанськи
Поділитися:

Шашлик по-мірзаанськи

Інгредієнти:

  • М`яка частина яловичини - 1 кг 
  • Цибуля (червона) - 2 шт 
  • Цибуля (біла) - 2 шт
  • Вершкове масло - 50 гр
  • Оцет - 1 ст. ложка 
  • Рослинна олія - 4 ст. ложки 
  • Печериці -200 гр 
  • Свіжа зелень - за смаком 
  • Сіль і перець - за смаком
Приготування: 
  1. М`ясо промити і нарізати шматками для шашлику. Викласти в зручну велику ємність. Додати сіль і перець. Побризкати м`ясо оцтом. Цибулю нарізати кільцями, додати її до м`яса. Все перемішати і трохи пом`яти м`ясо. Тоді, м`ясо краще буде давати власний сік, і вбирати в себе спеції і цибулевий смак. Маринувати м`ясо для шашлику в холодильнику ніч або щонайменше голину.

  2. Перед тим, як витягнути м`ясо з холодильника необхідно приготувати цибулю і печериці. Цибулю нарізати кільцями, часник дрібно нашаткувати і обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Овочі мають бути напівсирими. Викласти в окремий посуд. Шампіньйони порізати на 4 частини, обсмажити на сковороді 5 хвилин. Додати до грибів м`ясо для смаження. Тушкувати на пательні недовго, 7 хвилин. Потім додати смажену цибулю. Все добре перемішати. Викласти все із пательні в глиняний чавунець або термо-кастрюлю і випікати в духовці при температурі 220º близько 15 хвилин. Витягнути з духової шафи, відкрити кришку і рясно посипати зеленню. Шашлик любить кріп і кінзу.

В рецепті описаний домашній спосіб приготування шашлику по-мірзаански. Кожен зможе перенести весь принцип приготування на природу. Лише замініть пательню і плитку на мангал з жаром від вугілля. 

Смачного!

Для цієї страви чудово підійдуть такі соуси:

Соус Сацебелі ТМ Руна

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Український Кетча ТМ Руна

Статті та рецепти

  • Truffle steak night

    Запрошуємо на особливу подію, де поєднаються витончений смак, кулінарна майстерність та винна культура. «М`ясторія» запрошує вас на шефський вечір, присвячений презентації нашої головної новинки – стейка трюфельної витримки.

  • Святкове відкриття у Черкасах!

    За вікном холоднішає, але маємо новину, яка точно розпалить вашу цікавість. Тепер зігріти смакові рецептори можна в новому закладі Meat Bar від «М`ясторія» у Черкасах. Вже 1 листопада о 14:00 запрошуємо всіх охочих на святкове відкриття!

  • Доставка преміальних стейків Україною
    Для того, щоб посмакувати стейки щойно з гриля від наших шефів, немає кращого місця ніж фірмові магазини-ресторани «М`ясторія» у Києві. Проте ви можете замовити відбірні стейки та свіжу мармурову яловичину в будь-яку точку України та приготувати улюблені страви вдома. Адже ми доставляємо сиру продукцію в охолодженому вигляді всією країною!