Салати на Новий рік: рецепти для святкового столу
Поділитися:

Салати на Новий рік: рецепти для святкового столу

Відчуття свята, домашнього затишку і казки — це те, за що ми цінуємо новорічні свята. Одним з обов`язкових атрибутів святкування, який збирає всю родину разом, став вишуканий стіл з улюбленими стравами. Пропонуємо не зраджувати традиціям та приготувати кілька смачних салатів на Новий рік і здивувати найближчих класичними й оригінальними рецептами.

Ми зібрали ТОП-9 найкращих м`ясних, рибних та овочевих салатів для вашого новорічного столу. Радимо готувати одразу кілька порцій — гості оцінять ваші кулінарні здібності й обов`язково попросять рецепт.

М`ясні салати на святковий стіл

салат з яловичиною.jpg

1. Теплий салат з яловичиною, болгарським перцем та овочами

Інгредієнти:

Для заправки змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та мелений перець, ретельно перемішайте. Цибулю наріжте півкільцями. Оцет змішайте з цукром і залиште до розчинення кристалів. Залийте маринадом червону цибулю і відкладіть. Оцет потрібно злити перед додаванням цибулі в салат. Помідори чері помийте, просушіть і розріжте навпіл. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте соломкою. Зелень також помийте та подрібніть. Шматок яловичини помийте та висушіть, з усіх боків змастіть олією і обсмажте на сухій пательні на сильному вогні 3-5 хвилин з кожного боку і наріжте соломкою. У глибокій ємності поєднайте усі інгредієнти. 

2. Салат з куркою, ананасами та сиром

Інгредієнти:

Куряче філе відваріть до готовності, залиште охолонути і розберіть на волокна або поріжте кубиком. Сир натріть на дрібній терці. Яйця зваріть, почистіть, відділіть білки від жовтків і натріть їх на дрібній терці. Візьміть сервірувальний посуд, викладіть шарами курку, ананаси, кукурудзу, білки, жовтки, кожен шар змажте майонезом і за бажанням додайте спецій. Зверху прикрасьте тертим сиром.

3. Салат з язиком «Новорічний вінок»

Інгредієнти:

  • язик яловичий — 300 г;
  • мікс салату (рукола та Романо) — 150 г;
  • томати чері — 12 шт;
  • перепелині яйця — 12 шт;
  • волоські горіхи — 60 г;
  • часник —  2 зубчики;
  • імбир — 20 г;
  • соєвий соус — 2 ст. л;
  • винний оцет — 4 ст. л;
  • рослинна олія — 200 мл;
  • цукор — 2 ч. л.

Язик та перепелині яйця відварити до готовності. Язик порізати тонкими смужками. Салат помити та просушити. Томати і яйця порізати половинками. Горіхи почистити та подрібнити. Для заправки змішати натертий корінь імбиру, пропущений через прес часник, винний оцет, олію, соєвий соус та цукор, ретельно перемішати. На тарілку колом (щоб середина залишилася пустою) викласти зелень, зверху язик, половинки чері та перепелиних яєць, горіхи, зверху полити заправкою.

Смачні салати з рибою та морепродуктами

салат з авокадо та лососем.jpg

4. Салат «Оселедець під шубою» 

Інгредієнти:

Картоплю, моркву, буряк та яйця відварити до готовності та залишити охолонути. Оселедець очистити, перебрати від кісточок та порізати невеликими шматками. Відварені овочі очистити від шкірки, яйця почистити від шкаралупи, усе натерти на дрібній терці. Цибулю очистіть від шкірки, дрібно наріжте та залийте окропом на кілька хвилин. Візьміть тарілку для подачі та викладіть акуратними шарами картоплю, оселедець, цибулю, яйця, буряк. Кожен шар змастіть майонезом та приправте спеціями. Залиште настоятися в холодильнику протягом кількох годин.

5. Салат з креветками та авокадо

Інгредієнти:

  • креветки —  300 г;
  • авокадо — 1 шт;
  • салат Айсберг або Ромен — 1 шт;
  • томати чері — 6 шт;
  • кедрові горіхи — 30 г;
  • зелень (кріп, петрушка або кінза) — 1 пучок;
  • оливкова олія — 3 ст. л;
  • лимонний сік — 1 ст. л;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • сіль та перець — до смаку.

Креветки промити та відварити до готовності, очистити та залишити охолонути. Авокадо очистити від шкірки, нарізати кубиком. Томати помити та порізати половинками. Салат помити, висушити та порізати. Для заправки поєднати оливкову олію, лимонний сік, пропущений через прес часник, подрібнену зелень та спеції. Усі інгредієнти поєднати у глибокій ємкості, прикрасити кедровими горішками.

6. Легкий салат з червоною рибою 

Інгредієнти:

  • слабосолений лосось, сьомга або інша червона риба — 200 г;
  • свіжий огірок —  1 шт;
  • редька — 4-5 шт;
  • кріп або інша зелень — 1 пучок;
  • шпинат — 100 г;
  • зелена цибуля — 2-3 паростки;
  • оливкова олія — 3 ст. л;
  • лимонний сік — 2 ст. л;
  • сіль та перець —  до смаку.

Рибу поріжте довгими смужками, огірок — соломкою, редьку — тонкими слайсами. Зелень та шпинат помийте та просушіть. Цибулю очистіть від шкірки та подрібніть. У глибокій тарілці поєднайте оливкову олію, лимонний сік, дрібно порізану зелень та спеції, ретельно перемішайте та додайте інші інгредієнти, ще раз перемішайте.

Прості овочеві салати на Новий рік

салат з інжиром та зеленню.jpg

7. Салат «Вінегрет» 

Інгредієнти:

  • буряк — 2 шт;
  • картопля — 4-5 шт;
  • морква — 2 шт;
  • мариновані або солоні огірки — 3-5 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • консервований зелений горох — 1 банка;
  • олія — 5-6 ст. л;
  • сіль та перець — до смаку.

Буряк, картоплю та моркву ретельно помити, відварити до готовності та дати охолонути. Варені овочі та огірки порізати кубиком, цибулю подрібнити, злийте рідину з гороху. Усі інгредієнти поєднайте у глибокій тарілці, додайте рослинну олію та спеції. За бажанням замість гороху можна використати варену квасолю, а огірок замінити чи поєднати з квашеною капустою.

8. Салат з грибами та чорносливом

Інгредієнти:

  • морква — 0,5 кг;
  • чорнослив — 250-300 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • цибуля — 3-4 шт;
  • печериці — 1 кг;
  • твердий сир — 100 г; 
  • олія — 5-6 ст. л;
  • майонез — до смаку;
  • сіль, перець та спеції — до смаку.

Моркву, цибулю та печериці помити та почистити. Цибулю подрібнити, моркву натерти, а печериці порізати дольками.Розігріти пательню на середньому вогні, додати трохи олії та обсмажити на ній цибулю до прозорості, після цього додати моркву, обсмажувати ще кілька хвилин. Коли овочі будуть майже готовими, покласти до пательні порізані печериці, приправити спеціями та готувати до золотистого кольору. На пласку тарілку шарами викласти смажені овочі, порізаний чорнослив, подрібнений волоський горіх та натертий сир, кожен шар заправити майонезом. Готовий салат прикрасити половинками горіха.

9. Салат з руколою, інжиром та моцарелою

Інгредієнти:

Для заправки поєднайте оливкову олію, лимонний сік, бальзамічний оцет, листя розмарину та спеції, ретельно перемішати. Інжир та руколу помити, моцарелу порвати на невеликі шматочки. На пласку тарілку викласти зелень, порізаний слайсами інжир та моцарелу, полити заправкою.

Новорічні салати від «М`ясторії» 

салат Олів`є від М`ясторії.jpeg

Для тих, хто цінує свій час і бажає присвятити його спілкуванню з рідними, «М`ясторія» уже приготувала найпопулярніші салати на зимові свята. Перегляньте страви до новорічного столу, щоб обрати улюблені:

Крім того, класичні салати Цезар, Грецький, з яловичиною і карамелізованими овочами та інші можна знайти у розділі «Ресторанне меню» та замовити не залежно від сезону.

Смачні класичні салати на Новий рік можна отримати без зусиль та витраченого часу на їх приготування. Насолоджуйтесь святкуванням, а «М`ясторія» подбає про розкішний бенкет на вашому столі. 

Товари

Статті та рецепти

  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.