Рол з яловичої вирізки із журавлиною
Інгредієнти:
- Яловича вирізка – 1 кг
- Сир бринза – 100 гр
- Помідори в'ялені – 8 шт
- Журавлина – 3 ч. ложки
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
-
Сире м'ясо добре помити, почистити від плівок, жиру і сухожиль.
-
З яловичої вирізки необхідно зробити тонкий пласт для рулету. Уздовж всього шматка зробити глибокий надріз, але не дорізаючи до кінця. «Розкрити» м'ясо за принципом книжки. Розгорнутий шматок яловичини добре відбити через харчову плівку. Вийде велика тонка м'ясна вирізка.
-
М'ясо посолити і поперчити.
-
На м'ясний пласт по всій його довжині покласти спочатку бринзу. Сир необхідно порізати брусочками. Рідину, в якій зберігається бринза, обов'язково злити.
-
Далі викласти в'ялені помідори. Оскільки помідори зберігаються в оливковій олії, рулет так само можна побризкати цією олією.
-
Згори полити соусом із журавлини. Начинку обов'язково розподілити по всій довжині. Залишити незаповненими лише краї, для зручності.
-
Акуратно згорнути м'ясо в рулет. Зафіксувати нитками по всій довжині. Нитку в'язати туго.
-
На розігрітій пательні обсмажити рулет з усіх боків. Процес обсмажування забере не більше 5 хвилин.
-
На деко укласти в два шари харчову фольгу, злити в нього м'ясний сік зі сковороди. Зверху викласти просмажене вирізку. Відправити в духовку на 40 хвилин.
-
Під час випікання поливати рулет соком, який виділяє м'ясо. І 2-3 рази перевернути на інший бік.
Смачного!
До цієї страви відмінно підійдуть кисло-солодкі ягідні соуси:
Соус натуральний з брусниці
Соус натуральний з журавлини
Соус натуральний з порічок і ягід брусниці
Соус натуральний з порічок і соку граната