
Рол з яловичої вирізки із журавлиною
Інгредієнти:
- Яловича вирізка – 1 кг
- Сир бринза – 100 гр
- Помідори в`ялені – 8 шт
- Журавлина – 3 ч. ложки
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
-
Сире м`ясо добре помити, почистити від плівок, жиру і сухожиль.
-
З яловичої вирізки необхідно зробити тонкий пласт для рулету. Уздовж всього шматка зробити глибокий надріз, але не дорізаючи до кінця. «Розкрити» м`ясо за принципом книжки. Розгорнутий шматок яловичини добре відбити через харчову плівку. Вийде велика тонка м`ясна вирізка.
-
М`ясо посолити і поперчити.
-
На м`ясний пласт по всій його довжині покласти спочатку бринзу. Сир необхідно порізати брусочками. Рідину, в якій зберігається бринза, обов'язково злити.
-
Далі викласти в`ялені помідори. Оскільки помідори зберігаються в оливковій олії, рулет так само можна побризкати цією олією.
-
Згори полити соусом із журавлини. Начинку обов`язково розподілити по всій довжині. Залишити незаповненими лише краї, для зручності.
-
Акуратно згорнути м`ясо в рулет. Зафіксувати нитками по всій довжині. Нитку в`язати туго.
-
На розігрітій пательні обсмажити рулет з усіх боків. Процес обсмажування забере не більше 5 хвилин.
-
На деко укласти в два шари харчову фольгу, злити в нього м`ясний сік зі сковороди. Зверху викласти просмажене вирізку. Відправити в духовку на 40 хвилин.
-
Під час випікання поливати рулет соком, який виділяє м`ясо. І 2-3 рази перевернути на інший бік.
Смачного!