Рол з яловичої вирізки із журавлиною
Поділитися:

Рол з яловичої вирізки із журавлиною

Інгредієнти:

  •  Яловича вирізка –  1 кг
  •  Сир бринза –  100 гр
  •  Помідори в`ялені –  8 шт
  •  Журавлина –  3 ч. ложки
  •  Оливкова олія –  2 ст. ложки
  •  Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1. Сире м`ясо добре помити, почистити від плівок, жиру і сухожиль.

  2. З яловичої вирізки необхідно зробити тонкий пласт для рулету.  Уздовж всього шматка зробити глибокий надріз, але не дорізаючи до кінця.  «Розкрити» м`ясо за принципом книжки. Розгорнутий шматок яловичини добре відбити через харчову плівку.  Вийде велика тонка м`ясна вирізка.

  3. М`ясо посолити і поперчити.

  4. На м`ясний  пласт по всій його довжині покласти спочатку бринзу.  Сир необхідно порізати брусочками. Рідину, в якій зберігається бринза, обов'язково злити.

  5. Далі викласти в`ялені помідори. Оскільки помідори зберігаються в оливковій олії, рулет так само можна побризкати цією олією.

  6. Згори полити соусом із журавлини.  Начинку обов`язково розподілити по всій довжині.  Залишити незаповненими лише краї, для зручності.

  7. Акуратно згорнути м`ясо в рулет.  Зафіксувати нитками по всій довжині.  Нитку в`язати туго.

  8. На розігрітій пательні обсмажити рулет з усіх боків.  Процес обсмажування забере не більше 5 хвилин.

  9.  На деко укласти в два шари харчову фольгу, злити в нього м`ясний сік зі сковороди.  Зверху викласти просмажене вирізку. Відправити в духовку на 40 хвилин.

  10.  Під час випікання поливати рулет соком, який виділяє м`ясо.  І 2-3 рази перевернути на інший бік.

 Смачного!

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.