Рецепт свинячого шашлику для сезону пікніків

Яскраве сонце, запах свіжоскошених трав, період відпусток.  Не дивно, що багато хто називає літо найкращою порою року. А це означає —  саме час відправитися за місто і насолодитися соковитими і ароматними шашликами. Безумовно, приготувати їх можна і вдома, завдяки сучасній техніці, яка дозволяє це зробити з легкістю.  Але вибратися на пікнік з друзями — особливе задоволення. Пропонуємо ознайомитися з рецептом смачного шашлику зі свинини. Після прочитання — приготувати і з'їсти.

Рецепт свиного шашлыка для сезона пикников1.png

Найкращий рецепт шашлику зі свинини в кефірі

Замість звичного цибулевого або томатного маринаду ви завжди можете використовувати кефір.  Шашлики зі свинини в кефірі — вишукана ніжна страва з багатим смаком. У маринад спеції додавати не слід, рекомендуємо обійтися чорним перцем і сіллю.

 Час приготування: 1 година  + 12 годин на маринування м'яса 

 Кількість порцій: 4
Необхідні інгредієнти в рецепті соковитого свинячого шашлику:
  •  800 г свинячої корейки
  •  800 мл кефіру
  •  200 г цукіні
  •  200 г помідорів
  •  200 г баклажанів
  •  200 г червоного болгарського перцю
  •  80 мл оливкової олії
  •  сіль, чорний мелений чорний перець —  за смаком
Етапи приготування шашлику зі свинини:
  1. Корейку вимити та обсушити.  Видалити зайвий жир. Нарізати великими кубиками.
  2. Перекласти м'ясо в глибоку ємність.  Посолити і поперчити. Додати оливкової олії.
  3. Залити кефіром і маринувати 12 годин.
  4. Вимити і обсушити перець.  Видалити плодоніжки і білі плівки, нарізати великими кружечками.
  5. Нарізати баклажани і цукіні великими кружечками.
  6. Вимити помідори і розрізати вздовж навпіл.
  7. Нанизати шашлик на шампури.
  8. Обсмажити м'ясо на відкритому вогні до утворення рум'яної скоринки.  Приготувати овочі на грилі.
  9. Подавати свинячий шашлик з овочами на грилі, а також з вершковим, перцевим або томатним соусом.
Рецепт свиного шашлыка для сезона пикников2.png

Важливо! Більшість з нас не додає рослинну олію до маринаду, а даремно: одна столова ложка на кожен кілограм м'яса допоможе шашлику швидше вкритися хрусткою скоринкою і запобігатиме безконтрольному витіканню м'ясного соку на вугілля.

Найкращий рецепт шашлику зі свинини перед вами. Залишається тільки діяти! І пам'ятайте: щоб пікнік пройшов на «ура», купувати потрібно м'ясо тільки у того виробника, в надійності якого ви впевнені на 100%.

Також рекомендуємо: