Рецепт свинячого шашлику для сезону пікніків
Яскраве сонце, запах свіжоскошених трав, період відпусток. Не дивно, що багато хто називає літо найкращою порою року. А це означає — саме час відправитися за місто і насолодитися соковитими і ароматними шашликами. Безумовно, приготувати їх можна і вдома, завдяки сучасній техніці, яка дозволяє це зробити з легкістю. Але вибратися на пікнік з друзями — особливе задоволення. Пропонуємо ознайомитися з рецептом смачного шашлику зі свинини. Після прочитання — приготувати і з'їсти.
Найкращий рецепт шашлику зі свинини в кефірі
Замість звичного цибулевого або томатного маринаду ви завжди можете використовувати кефір. Шашлики зі свинини в кефірі — вишукана ніжна страва з багатим смаком. У маринад спеції додавати не слід, рекомендуємо обійтися чорним перцем і сіллю.
Час приготування: 1 година + 12 годин на маринування м'яса
- 800 г свинячої корейки
- 800 мл кефіру
- 200 г цукіні
- 200 г помідорів
- 200 г баклажанів
- 200 г червоного болгарського перцю
- 80 мл оливкової олії
- сіль, чорний мелений чорний перець — за смаком
- Корейку вимити та обсушити. Видалити зайвий жир. Нарізати великими кубиками.
- Перекласти м'ясо в глибоку ємність. Посолити і поперчити. Додати оливкової олії.
- Залити кефіром і маринувати 12 годин.
- Вимити і обсушити перець. Видалити плодоніжки і білі плівки, нарізати великими кружечками.
- Нарізати баклажани і цукіні великими кружечками.
- Вимити помідори і розрізати вздовж навпіл.
- Нанизати шашлик на шампури.
- Обсмажити м'ясо на відкритому вогні до утворення рум'яної скоринки. Приготувати овочі на грилі.
- Подавати свинячий шашлик з овочами на грилі, а також з вершковим, перцевим або томатним соусом.
Важливо! Більшість з нас не додає рослинну олію до маринаду, а даремно: одна столова ложка на кожен кілограм м'яса допоможе шашлику швидше вкритися хрусткою скоринкою і запобігатиме безконтрольному витіканню м'ясного соку на вугілля.
Найкращий рецепт шашлику зі свинини перед вами. Залишається тільки діяти! І пам'ятайте: щоб пікнік пройшов на «ура», купувати потрібно м'ясо тільки у того виробника, в надійності якого ви впевнені на 100%.