Відбивні з яловичини — ідеальна страва на будь-яку пору року
Поділитися:

Відбивні з яловичини — ідеальна страва на будь-яку пору року

Яловичина — це не тільки смачно, але і надзвичайно корисно. Перед вами — прекрасне джерело білка, вітамінів, амінокислот і мінеральних солей. Більш того, вона вважається найбільш низькокалорійним видом м'яса. Ми знаємо, як приготувати надзвичайно смачні яловичі відбивні, щоб покращити враження від цього класичного рецепту.

Отбивные из говядины1.png

Як приготувати відбивні з яловичини: 7 помилок

1 Вибрати неякісне м'ясо. Для приготування соковитих і ніжних відбивних рекомендуємо купувати філе, стегно або ростбіф у надійних виробників. Якісна яловичина має природний світло-червоний відтінок. Бажано вибрати зріле м'ясо, не парне, адже останнє продовжує реагувати на зовнішні подразники.

2 Класти відбивну з холодильника одразу ж на пательню. Якщо підходити до справи відповідно до науки, то попередньо необхідно дати яловичині можливість природним чином нагрітися до кімнатної температури. Ідеально — за годину до приготування замаринувати м'ясо в ароматному маслі.

3 Відбивати м'ясо так, щоб воно просвічувалося. Головне на цьому етапі — не впадати в крайнощі, аби м'ясо не випустило весь сік.

4 Розігрівати пательню разом з м'ясом. Ваша мета — максимально швидко і ефективно запечатати відбивну. Інакше кажучи, зробити так, щоб відбулася миттєва карамелізація, а заодно збереглася соковитість м'яса. Тому безпосередньо перед приготуванням слід розжарити сковороду.

5 Перестаратися з приправами. Гарна яловичина не потребує складних кулінарних маніпуляцій. Морської солі і свіжомеленого чорного перцю буде достатньо.

6 Перевертати відбивні з яловичини більше одного разу. Нам необхідно зафіксувати весь смак і соковитість під апетитною скоринкою, ви ж пам'ятаєте? Тому обсмаживши шматок яловичини з одного боку, переверніть на іншу. Цього буде достатньо.

7 Занадто довго тримати яловичину на сильному вогні. Дочекайтеся, поки м'ясо карамелізується, а потім доведіть відбивні з яловичини до готовності в розігрітій духовці.

Отбивные из говядины2.png

Соковиті відбивні з яловичини з крабово-картопляним пюре

Незважаючи на свою самодостатність, яловичина чудово розкриває смакові і ароматичні властивості в найнесподіваніших комбінаціях. Яловичі відбивні з крабово-картопляним пюре - сучасно, яскраво і дивує зовні не гірше, ніж смаком. Щоб стало ще смачніше і об'ємніше, подавати будемо з гірчичним соусом, крес-салатом і пюре з горошку, текстура якого прекрасно підкреслить ніжність всій цій історії.

Отбивные из говядины3.png

Інгредієнти:

  • яловича вирізка —  500 г;
  • куряче яйце —  2 шт.;
  • пшеничне борошно —  70 г;
  • картопляне пюре —  60 г;
  • пюре з горошку —  10 г;
  • зелень —  2 г;
  • гірчичний соус —  15 г;
  • крес-салат —  2 г;
  • краб —  15 г;
  • оливкова олія;
  • морська сіль;
  • мелений чорний перець.

Для соусу:

  • цибуля-шалот —  1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • Деміглас — 1 ст. л.;
  • лист лайма —  1 шт.;
  • зерниста гірчиця;
  • морська сіль;
  • мелений чорний перець.

Відбивні з яловичини в клярі: етапи приготування

  1. Вимити яловичу вирізку і обсушити паперовим рушником. Нарізати шматками товщиною від 1 до 1.5 см. Відбити з двох сторін, попередньо накривши харчовою плівкою.
  2. Збити яйця. На розпеченій сковороді розігріти масло. М'ясо поперчити і посолити, обваляти в борошні, а потім в яєчній суміші. Обсмажувати на сильному вогні близько 4 хвилин, один раз перевернувши в процесі. Довести до готовності в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці.

  3. Для соусу обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки цибулю і часник. Додати Деміглас, лист лайма і гірчицю. Довести до кипіння. Варити протягом 12-15 хвилин. Посолити і поперчити.

  4. Помістити горошок в киплячу підсолену воду. Варити протягом 10 хвилин. Злити воду. Помістити горошок і кубики льоду в чашу блендера. Подрібнити, додавши в процесі курячий бульйон. Посолити і поперчити. Протерти через сито.

  5. Зварити картоплю. Зробити пюре. Потім з'єднати його з крабом і зеленню.

  6. На тарілку викласти приготовану на пательні яловичу відбивну, полити гірчичним соусом, додати крабово-картопляне пюре і пюре з горошку, прикрасити крес-салатом. Страва готова!

Кулінарного вам натхнення і смачного!


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!