Відбивні з яловичини — ідеальна страва на будь-яку пору року
Яловичина — це не тільки смачно, але і надзвичайно корисно. Перед вами — прекрасне джерело білка, вітамінів, амінокислот і мінеральних солей. Більш того, вона вважається найбільш низькокалорійним видом м'яса. Ми знаємо, як приготувати надзвичайно смачні яловичі відбивні, щоб покращити враження від цього класичного рецепту.
Як приготувати відбивні з яловичини: 7 помилок
1 Вибрати неякісне м'ясо. Для приготування соковитих і ніжних відбивних рекомендуємо купувати філе, стегно або ростбіф у надійних виробників. Якісна яловичина має природний світло-червоний відтінок. Бажано вибрати зріле м'ясо, не парне, адже останнє продовжує реагувати на зовнішні подразники.2 Класти відбивну з холодильника одразу ж на пательню. Якщо підходити до справи відповідно до науки, то попередньо необхідно дати яловичині можливість природним чином нагрітися до кімнатної температури. Ідеально — за годину до приготування замаринувати м'ясо в ароматному маслі.
3 Відбивати м'ясо так, щоб воно просвічувалося. Головне на цьому етапі — не впадати в крайнощі, аби м'ясо не випустило весь сік.
4 Розігрівати пательню разом з м'ясом. Ваша мета — максимально швидко і ефективно запечатати відбивну. Інакше кажучи, зробити так, щоб відбулася миттєва карамелізація, а заодно збереглася соковитість м'яса. Тому безпосередньо перед приготуванням слід розжарити сковороду.
5 Перестаратися з приправами. Гарна яловичина не потребує складних кулінарних маніпуляцій. Морської солі і свіжомеленого чорного перцю буде достатньо.
6 Перевертати відбивні з яловичини більше одного разу. Нам необхідно зафіксувати весь смак і соковитість під апетитною скоринкою, ви ж пам'ятаєте? Тому обсмаживши шматок яловичини з одного боку, переверніть на іншу. Цього буде достатньо.
7 Занадто довго тримати яловичину на сильному вогні. Дочекайтеся, поки м'ясо карамелізується, а потім доведіть відбивні з яловичини до готовності в розігрітій духовці.
Соковиті відбивні з яловичини з крабово-картопляним пюре
Незважаючи на свою самодостатність, яловичина чудово розкриває смакові і ароматичні властивості в найнесподіваніших комбінаціях. Яловичі відбивні з крабово-картопляним пюре - сучасно, яскраво і дивує зовні не гірше, ніж смаком. Щоб стало ще смачніше і об'ємніше, подавати будемо з гірчичним соусом, крес-салатом і пюре з горошку, текстура якого прекрасно підкреслить ніжність всій цій історії.
Інгредієнти:
- яловича вирізка — 500 г;
- куряче яйце — 2 шт.;
- пшеничне борошно — 70 г;
- картопляне пюре — 60 г;
- пюре з горошку — 10 г;
- зелень — 2 г;
- гірчичний соус — 15 г;
- крес-салат — 2 г;
- краб — 15 г;
- оливкова олія;
- морська сіль;
- мелений чорний перець.
Для соусу:
- цибуля-шалот — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- Деміглас — 1 ст. л.;
- лист лайма — 1 шт.;
- зерниста гірчиця;
- морська сіль;
- мелений чорний перець.
Відбивні з яловичини в клярі: етапи приготування
- Вимити яловичу вирізку і обсушити паперовим рушником. Нарізати шматками товщиною від 1 до 1.5 см. Відбити з двох сторін, попередньо накривши харчовою плівкою.
-
Збити яйця. На розпеченій сковороді розігріти масло. М'ясо поперчити і посолити, обваляти в борошні, а потім в яєчній суміші. Обсмажувати на сильному вогні близько 4 хвилин, один раз перевернувши в процесі. Довести до готовності в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці.
-
Для соусу обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки цибулю і часник. Додати Деміглас, лист лайма і гірчицю. Довести до кипіння. Варити протягом 12-15 хвилин. Посолити і поперчити.
-
Помістити горошок в киплячу підсолену воду. Варити протягом 10 хвилин. Злити воду. Помістити горошок і кубики льоду в чашу блендера. Подрібнити, додавши в процесі курячий бульйон. Посолити і поперчити. Протерти через сито.
-
Зварити картоплю. Зробити пюре. Потім з'єднати його з крабом і зеленню.
-
На тарілку викласти приготовану на пательні яловичу відбивну, полити гірчичним соусом, додати крабово-картопляне пюре і пюре з горошку, прикрасити крес-салатом. Страва готова!
Кулінарного вам натхнення і смачного!