Поділитися:

М`ясний равлик або фальшива ковбаса

Інгредієнти:

Приготування:

1. Вирізку помити і порізати на тонкі  пластини. Кожну пластину відбити кухонним молотком через харчову поліетиленову плівку.

2. Баклажани помити, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. Для того щоб баклажан не був гірким, дати йому трохи відлежатися у воді (20 хвилин).

3. Обсмажити баклажани на олії до золотистого кольору.

4. Котлетне м'ясо яловичини і свинину пропустити через м`ясорубку. Так само перекрутити через м'ясорубку цибулю. Змішати з м`ясним фаршем.

5. Натерти сир на тертці. Дрібно нашаткувати часник. Зелень дрібно нарізати.

6. М`ясний фарш, обсмажені баклажани, натертий сир, подрібнений часник, кріп і петрушку, змішати. Повинна вийти однорідна маса – начинка. Додати сіль і перець.

7. Викласти вздовж відбиті шматки яловичини. Край однієї відбивної повинен накладатися на край наступної. Вийде довга стрічка з м`яса. У місцях, де краї насуваються один на одного, обережно  «прибити» їх молоточком. Нібито закріпити кожен клаптик стрічки. Посолити і додати перець.

8. На нижній край стрічки викласти начинку по всій довжині стрічки. Якщо вийшла довга стрічка, розділити її на дві частини для зручності.

9. Закрутити м`ясо в рулет по ширині. Повинна вийти довга ковбаска.

10. Ковбаску згорнути у вигляді равлика, по типу домашньої ковбаси. Зафіксувати дерев`яними шпажками хрест-навхрест. Можна скористатися металевими стрижнями, якщо такі є.

11. На дуже добре розігріту пательню з олією викласти скручені ковбаски. Смажити з кожного боку до утворення золотистого кольору. Далі ковбаски випікати в духовці при температурі 200º протягом 15 хвилин. Попередньо зверху змастити кожну ковбаску гірчицею. 

Страва готова!

Фальшиві ковбаски не просто смачна, але і ефектна страва. У розрізі м`ясні равлики виглядають як дуже хитромудрий делікатес. Подачу можна здійснити як з гарніром, так і у вигляді  окремої страви. 

Смачного!


До м'ясної равлику чудово підійдуть гострі томатні соуси:

Соус Сацебелі ТМ Руна

Соус Гострий томат ТМ Вогняр

Соус Прянощі і радість ТМ Вогняр

    

А також соуси на основі гірчиці:

Соус натуральний гірчичний до м'яса

Соус натуральний гірчичний гострий

Соус натуральний гірчичний з шматочками маринованої цибулі

Статті та рецепти

  • Харчо: суп з грузинським темпераментом
    Приготувати справжній харчо самостійно не складно. Дотримуйтеся простих порад, які підготувала для вас «М`ясторія» і насолоджуйтеся автентичною грузинською стравою вдома.
  • Щедрий Вівторок у «М`ясторія»!
    Робіть добро зі смаком разом з «М`ясторія»! З 27.11 до 03.12 ми перерахуємо 10 грн з кожного проданого бургера у фонд «Українські Тигри». Зробіть власний внесок у благодійність легко, просто та смачно!
  • Холодець: готуємося до свят
    Ми зібрали універсальні рецепти, які допоможуть вам приготувати холодець вдома без зайвих зусиль. Порадуйте себе та рідних смачним делікатесом навіть без особливого приводу!