Медальйони з баранини
Інгредієнти:
- Бараняча вирізка – 0,5 кг
- Чорні оливки – 1 банка
- Солодкий перець – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Борошно – 1 ст. л.
- Овочевий бульйон – 150 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Чебрець – дрібка
Приготування:
1. Баранячу вирізку нарізаємо шматочками середнього розміру, попередньо промивши теплою водою. Підсмажуємо м’ясо в сотейнику з високими бортами та потовщеним дном.
2. Перець очищуємо від шкірки. Для цього кладемо його в гарячу воду приблизно на 10 хвилин або в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Це процес розм'якшить овоч і шкірка легко відокремиться від плоду. Очищений перець нарізаємо соломкою.
3. Оливки нарізаємо кільцями (кожну оливку — на 3-4 частини). Будьте уважні, обираючи оливки: вони не повинні бути пофарбованими в чорний колір штучно, як це роблять багато виробників. Натуральні оливки мають не чорне, а буре забарвлення.
4. Коли м'ясо почне рум'янитися, відправляємо в сотейник з бараниною перець та оливки.
5. Вливаємо бульйон. Якщо у вас немає бульйону, його можна замінити звичайною кип'яченою водою, але смак страви вийде не таким насиченим.
6. Видавлюємо в сотейник сік лимона. Щоб лимон віддав більше соку, попередньо нагріваємо його 30 секунд в мікрохвильовій печі.
7. Додаємо тростинний цукор, чебрець, сіль і борошно. Готуємо помішуючи, доки м'ясо не стане м’яким.
Страва готова. Смачного!