Кулінарне блаженство: медальйони з телятини
Які плани на вечерю? Келих достойного вина, найніжніші медальйони з телятини, вітамінний салат і потріскування дров у каміні.
Як приготувати медальйони з телятини
Демонструємо рецепти, від яких ви будете без тями.Вічна класика: медальйони з телятини на грилі
Кількість порцій: 1
Інгредієнти:
- теляча вирізка - 300 г
- оливкова олія - 50 г
- розмарин - 10 г;
- сіль - 5 м
Приготування:
Шматок телячої вирізки порізати на невеликі шматки по 250-300 г. Замаринувати в оливковій олії з додаванням розмарину і солі. Готувати на грилі до бажаної ступені просмажування. Медальйони прекрасно поєднуються з овочами на грилі - цукіні, червоною цибулею, баклажанами, солодким перцем, печерицями та помідорами чері. Ідеальний соус до телятини - перцевий, часниковий, ягідний, барбекю.
Медальйони з телятини з соусом з опеньків
Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- теляча вирізка - 600 г
- свіжоморожені опеньки - 300 г
- салат романо - 1 качан
- вершки 22% - 300 мл
- курячий бульйон - 1 склянка
- оливкова олія - 4 ст. ложки
- ароматні трави - чебрець і розмарин
- невелика жменя мангольду, сіль, перець
Приготування:
-
Вирізку нарізати на медальйони товщиною 2-3 см, посолити і поперчити, окропити оливковою олією, додати гілочку чебрецю і розмарину. Обсмажувати на добре розігрітій сковороді на оливковій олії, поки телятина не покриється рум'яною скоринкою. Обернути фольгою, щоби м'ясо не вистигало.
-
У глибокий сотейник викласти заморожені опеньки (розморожувати їх не потрібно, якраз в такому вигляді вони надають соусу потрібну желейну текстуру). Вилити в сотейник бульйон і варити гриби впродовж 10 хвилин. Посолити, поперчити, влити вершки, викласти в соус телятину і прогріти.
-
Подавати м'ясо на листі романо. Прикрасити листям мангольду.
Рецепт медальйонів з телятини з мікс-овочами і картопляними чіпсами
Кількість порцій: 1
Інгредієнти:
- трюфель - 1 шт
- сіль за смаком
- суміш п'яти видів перцю за смаком
- яловичі вирізки (по 70 г) - 2 шт
- оливкова олія - 30 мл
- чебрець - 1 гілочка
Гарнір:
- цибуля-шалот - 3 шт
- часник - 3 зубчики
- морква-міні - 6-8 шт
- свіжа спаржа - 3 шт
- чіпси з двох картоплин
- листя червоного і зеленого мангольду - 10 г
- шпинат-міні - 5 г
- трюфельна олія- 1 г
- маслини - 1 банка
- листя сакури-мікс для прикраси
Приготування:
-
Маслини подрібнити в блендері. Викласти отриману масу на силіконовий килимок і сушити при температурі 80-100 градусів.
-
У сковороді розігріти оливкову олію з гілочкою чебрецю для додання аромату. Обсмажити м'ясо по 4 хвилини з кожного боку.
-
Приготувати гарнір. Картопляні чіпси обсмажити на сковороді, викласти на паперовий рушник. Бланшувати спаржу і моркву впродовж 2-3 хвилин, потім охолодити в крижаній воді або на крижаній подушці, щоб овочі не втратили колір. Цибулю-шалот, часник, охолоджені моркву і спаржу трохи обсмажити на оливковій олії.
-
Для подачі на тарілці зробити з сушених маслин подушку. На неї викласти медальйони з телятини, поруч - картопляні чіпси, овочевий мікс і листя мангольду. Скропити трюфельною олією. Прикрасити тонко нарізаними слайсами з трюфеля, шпинатом-міні і листям сакури-мікс.
Медальйони з телятини в соусі на основі коньяку
Кількість порцій: 2
Інгредієнти:
- теляча вирізка - 500 г
- коньяк - 30 г
- вершки - ½ склянки
- часник - 2 зубчики
- оливкова олія- 4 ст. ложки
- сіль і мелений чорний перець
- зелень для оформлення
Приготування:
-
М'ясо нарізати на медальйони товщиною 2 см. Обсмажити на добре розігрітій сковороді на оливковій олії до утворення апетитної скоринки. Додати сіль і перець.
-
Зменшити температуру. Полити м'ясо коньяком і прогріти впродовж хвилини.
-
Медальйони обернути в фольгу і залишити томитися, щоб м'ясні соки розподілилися по всьому шматку.
-
Подрібнений часник обсмажити в олії, що залишилася, впродовж хвилини. Додати вершки і довести соус до кипіння.
-
Медальйони покласти в тарілки, полити вершковим соусом і прикрасити подрібненою зеленню. Подавати з овочами і полентою.
Енциклопедія гурмана: як вибрати хорошу телятину
Смак страви безпосередньо залежить від якості вихідних інгредієнтів. Перш ніж приступити до приготування медальйонів з телятини, важливо знати, як правильно вибрати м'ясо.Важливий показник свіжості м'яса - колір. Купуйте телятину природного світло-червоного відтінку. Про блідість і мови бути не може. До речі, у якісної телятини жирові вкраплення білі. Не полінуйтеся і зверніть увагу на консистенцію м'яса. На дотик телятина повинна бути м'якою, але еластичною. Це означає, що після легкого натискання м'ясо повинне приймати попередню форму. Одна з ознак якості м'яса - свіжий запах. Гарна телятина повинна пахнути так, щоб вам миттєво захотілося приготувати медальйони.
У нашому асортименті представлена добірна телятина преміум-якості. Ми співпрацюємо не з гігантами ринку, а з невеликими українськими фермерськими господарствами, що дозволяє ретельно контролювати якість продукції.