Кулінарне блаженство: медальйони з телятини

Які плани на вечерю? Келих достойного вина, найніжніші медальйони з телятини, вітамінний салат і потріскування дров у каміні.

Медальоны из телятины | Мястория

Як приготувати медальйони з телятини

Демонструємо рецепти, від яких ви будете без тями.

Вічна класика: медальйони з телятини на грилі

Кількість порцій: 1

Інгредієнти:

Приготування:

Шматок телячої вирізки порізати на невеликі шматки по 250-300 г. Замаринувати в оливковій олії з додаванням розмарину і солі. Готувати на грилі до бажаної ступені просмажування. Медальйони прекрасно поєднуються з овочами на грилі - цукіні, червоною цибулею, баклажанами, солодким перцем, печерицями та помідорами чері. Ідеальний соус до телятини - перцевий, часниковий, ягідний, барбекю.

Рецепт медальонов из телятины | Мястория

Медальйони з телятини з соусом з опеньків

Кількість порцій: 4

Інгредієнти:

  • теляча вирізка - 600 г
  • свіжоморожені опеньки - 300 г
  • салат романо - 1 качан
  • вершки 22% - 300 мл
  • курячий бульйон - 1 склянка
  • оливкова олія - ​​4 ст. ложки
  • ароматні трави - чебрець і розмарин
  • невелика жменя мангольду, сіль, перець

Приготування:

  1. Вирізку нарізати на медальйони товщиною 2-3 см, посолити і поперчити, окропити оливковою олією, додати гілочку чебрецю і розмарину. Обсмажувати на добре розігрітій сковороді на оливковій олії, поки телятина не покриється рум'яною скоринкою. Обернути фольгою, щоби м'ясо не вистигало.

  2. У глибокий сотейник викласти заморожені опеньки (розморожувати їх не потрібно, якраз в такому вигляді вони надають соусу потрібну желейну текстуру). Вилити в сотейник бульйон і варити гриби впродовж 10 хвилин. Посолити, поперчити, влити вершки, викласти в соус телятину і прогріти.

  3. Подавати м'ясо на листі романо. Прикрасити листям мангольду.


Рецепт медальйонів з телятини з мікс-овочами і картопляними чіпсами

Кількість порцій: 1

Інгредієнти:

  • трюфель - 1 шт
  • сіль за смаком
  • суміш п'яти видів перцю за смаком
  • яловичі вирізки (по 70 г) - 2 шт
  • оливкова олія - ​​30 мл
  • чебрець - 1 гілочка

Гарнір:

  • цибуля-шалот - 3 шт
  • часник - 3 зубчики
  • морква-міні - 6-8 шт
  • свіжа спаржа - 3 шт
  • чіпси з двох картоплин
  • листя червоного і зеленого мангольду - 10 г
  • шпинат-міні - 5 г
  • трюфельна олія- 1 г
  • маслини - 1 банка
  • листя сакури-мікс для прикраси

Приготування:

  1. Маслини подрібнити в блендері. Викласти отриману масу на силіконовий килимок і сушити при температурі 80-100 градусів.

  2. У сковороді розігріти оливкову олію з гілочкою чебрецю для додання аромату. Обсмажити м'ясо по 4 хвилини з кожного боку.

  3. Приготувати гарнір. Картопляні чіпси обсмажити на сковороді, викласти на паперовий рушник. Бланшувати спаржу і моркву впродовж 2-3 хвилин, потім охолодити в крижаній воді або на крижаній подушці, щоб овочі не втратили колір. Цибулю-шалот, часник, охолоджені моркву і спаржу трохи обсмажити на оливковій олії.

  4. Для подачі на тарілці зробити з сушених маслин подушку. На неї викласти медальйони з телятини, поруч - картопляні чіпси, овочевий мікс і листя мангольду. Скропити трюфельною олією. Прикрасити тонко нарізаними слайсами з трюфеля, шпинатом-міні і листям сакури-мікс.

Медальйони з телятини в соусі на основі коньяку

Кількість порцій: 2

Інгредієнти:

  • теляча вирізка - 500 г
  • коньяк - 30 г
  • вершки - ½ склянки
  • часник - 2 зубчики
  • оливкова олія- 4 ст. ложки
  • сіль і мелений чорний перець
  • зелень для оформлення

Приготування:

  1. М'ясо нарізати на медальйони товщиною 2 см. Обсмажити на добре розігрітій сковороді на оливковій олії до утворення апетитної скоринки. Додати сіль і перець.

  2. Зменшити температуру. Полити м'ясо коньяком і прогріти впродовж хвилини.

  3. Медальйони обернути в фольгу і залишити томитися, щоб м'ясні соки розподілилися по всьому шматку.

  4. Подрібнений часник обсмажити в олії, що залишилася, впродовж хвилини. Додати вершки і довести соус до кипіння.

  5. Медальйони покласти в тарілки, полити вершковим соусом і прикрасити подрібненою зеленню. Подавати з овочами і полентою.

Как приготовить медальоны из телятины | Мястория

Енциклопедія гурмана: як вибрати хорошу телятину

Смак страви безпосередньо залежить від якості вихідних інгредієнтів. Перш ніж приступити до приготування медальйонів з телятини, важливо знати, як правильно вибрати м'ясо.
Важливий показник свіжості м'яса - колір. Купуйте телятину природного світло-червоного відтінку. Про блідість і мови бути не може. До речі, у якісної телятини жирові вкраплення білі. Не полінуйтеся і зверніть увагу на консистенцію м'яса. На дотик телятина повинна бути м'якою, але еластичною. Це означає, що після легкого натискання м'ясо повинне приймати попередню форму. Одна з ознак якості м'яса - свіжий запах. Гарна телятина повинна пахнути так, щоб вам миттєво захотілося приготувати медальйони.
У нашому асортименті представлена добірна телятина преміум-якості. Ми співпрацюємо не з гігантами ринку, а з невеликими українськими фермерськими господарствами, що дозволяє ретельно контролювати якість продукції.

Також рекомендуємо: