Котлети з баранини
Інгредієнти:
- Котлетне бараняче м'ясо - 0,5 кг
- Картопля - 150 гр
- Петрушка - 5 гілочок
- Кріп - 5 гілочок
- Солодкий перець - 100 гр
- Помідор - 1 шт
- Борошно - 100-150 гр
- Панірувальні сухарі - 1 уп
- Яйце - 2-3 шт
- Сіль за смаком
- Перець мелений - за смаком
- Морква - 2 шт
- Горошок зелений заморожений - 100 гр
- Кукурудза заморожена - 100 гр
- Цибуля - 2 шт
- Олія соняшникова - 200 мл
Приготування:
1. Готуємо котлетний фарш, посудину для фаршу беріть більшого розміру, щоб зручно було перемішувати інгредієнти.
2. М'ясо миємо й обсушуємо. Подрібнюємо м'ясорубкою баранину, картоплю, перець, помідори, зелень і обсмажену цибулю. Додаємо сіль і мелений перець. Також додаємо 50 мілілітрів води для соковитості котлет. Перемішуємо.
3. Смажити котлети будемо на пательні з антипригарним покриттям. На пательню наливаємо невелику кількість олії (підливати яку ми будемо в міру її необхідності) і залишаємо розігріватися.
4. Приготуємо яєчний кляр. Для цього збиваємо яйця виделкою з дрібкою солі і перцю.
5. Починаємо формувати котлети. Вже сформовані котлети обвалюємо спочатку в борошні, потім в клярі і в панірувальних сухарях. Таке котлетне «обмундирування» допоможе зберегти всю соковитість всередині. Порада: формувати котлети краще мокрими руками, поставте поруч миску з водою і скибкою лимона і умочуйте туди руки.
6. Готуємо гарнір: моркву очищаємо, миємо та нарізаємо кільцями завтовшки 0,5 см, цибулю нарізаємо півкільцями тієї ж товщини - обсмажуємо на пательні. Потім до цибулі та моркви додаємо горошок і кукурудзу, солимо, перчимо - і готово.
На велике блюдо викладаємо гарнір, а зверху котлети. Можна прикрасити гілочками зелені і кунжутним насінням. Смачного!