Котлети з баранини
Поділитися:

Котлети з баранини

Інгредієнти:

  • Котлетне бараняче м'ясо - 0,5 кг
  • Картопля - 150 гр
  • Петрушка - 5 гілочок
  • Кріп - 5 гілочок
  • Солодкий перець - 100 гр
  • Помідор - 1 шт
  • Борошно - 100-150 гр
  • Панірувальні сухарі - 1 уп
  • Яйце - 2-3 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Морква - 2 шт
  • Горошок зелений заморожений - 100 гр
  • Кукурудза заморожена - 100 гр
  • Цибуля - 2 шт
  • Олія соняшникова - 200 мл


Приготування:

1. Готуємо котлетний фарш, посудину для фаршу беріть більшого розміру, щоб зручно було перемішувати інгредієнти.

2. М'ясо миємо й обсушуємо. Подрібнюємо м'ясорубкою баранину, картоплю, перець, помідори, зелень і обсмажену цибулю. Додаємо сіль і мелений перець. Також додаємо 50 мілілітрів води для соковитості котлет. Перемішуємо.

3. Смажити котлети будемо на пательні з антипригарним покриттям. На пательню наливаємо невелику кількість олії (підливати яку ми будемо в міру її необхідності) і залишаємо розігріватися.

4. Приготуємо яєчний кляр. Для цього збиваємо яйця виделкою з дрібкою солі і перцю.

5. Починаємо формувати котлети. Вже сформовані котлети обвалюємо спочатку в борошні, потім в клярі і в панірувальних сухарях. Таке котлетне «обмундирування» допоможе зберегти всю соковитість всередині. Порада: формувати котлети краще мокрими руками, поставте поруч миску з водою і скибкою лимона і умочуйте туди руки.

6. Готуємо гарнір: моркву очищаємо, миємо та нарізаємо кільцями завтовшки 0,5 см, цибулю нарізаємо півкільцями тієї ж товщини - обсмажуємо на пательні. Потім до цибулі та моркви додаємо горошок і кукурудзу, солимо, перчимо - і готово.


На велике блюдо викладаємо гарнір, а зверху котлети. Можна прикрасити гілочками зелені і кунжутним насінням. Смачного!


Статті та рецепти

  • Розпочинаємо сезон барбекю!

    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного та смачного URBAN BBQ — сучасного відпочинку з м’ясом на відкритому повітрі, терасі чи просто у дворі. Замовляйте відбірне мариноване м’ясо, соковиті стейки, авторські соуси, напої та насолоджуйтеся легкою атмосферою справжнього міського барбекю!

  • Святкове передзамовлення до Великодня
    Великдень – це свято, що дарує тепло й особливі моменти поруч із найріднішими. Час, коли за столом збираються найближчі люді, а рідні традиції наповнюють все затишком і щирістю. Передзамовлення від «Мʼясторія» дозволяє насолоджуватися святом без зайвих турбот.
  • Новинки у лінійці «Томлене м`ясо» від «М`ясторія»
    «М`ясторія» ні на хвилину не зупиняється, щоб продовжувати дивувати вас новинками. Цього разу представляємо не один, а цілих три продукти з лінійки «Томлене м`ясо». Ніжна томлена курка в азійському, гостро-солодкому та карі соусах.