Котлети з баранини
Поділитися:

Котлети з баранини

Інгредієнти:

  • Котлетне бараняче м'ясо - 0,5 кг
  • Картопля - 150 гр
  • Петрушка - 5 гілочок
  • Кріп - 5 гілочок
  • Солодкий перець - 100 гр
  • Помідор - 1 шт
  • Борошно - 100-150 гр
  • Панірувальні сухарі - 1 уп
  • Яйце - 2-3 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Морква - 2 шт
  • Горошок зелений заморожений - 100 гр
  • Кукурудза заморожена - 100 гр
  • Цибуля - 2 шт
  • Олія соняшникова - 200 мл


Приготування:

1. Готуємо котлетний фарш, посудину для фаршу беріть більшого розміру, щоб зручно було перемішувати інгредієнти.

2. М'ясо миємо й обсушуємо. Подрібнюємо м'ясорубкою баранину, картоплю, перець, помідори, зелень і обсмажену цибулю. Додаємо сіль і мелений перець. Також додаємо 50 мілілітрів води для соковитості котлет. Перемішуємо.

3. Смажити котлети будемо на пательні з антипригарним покриттям. На пательню наливаємо невелику кількість олії (підливати яку ми будемо в міру її необхідності) і залишаємо розігріватися.

4. Приготуємо яєчний кляр. Для цього збиваємо яйця виделкою з дрібкою солі і перцю.

5. Починаємо формувати котлети. Вже сформовані котлети обвалюємо спочатку в борошні, потім в клярі і в панірувальних сухарях. Таке котлетне «обмундирування» допоможе зберегти всю соковитість всередині. Порада: формувати котлети краще мокрими руками, поставте поруч миску з водою і скибкою лимона і умочуйте туди руки.

6. Готуємо гарнір: моркву очищаємо, миємо та нарізаємо кільцями завтовшки 0,5 см, цибулю нарізаємо півкільцями тієї ж товщини - обсмажуємо на пательні. Потім до цибулі та моркви додаємо горошок і кукурудзу, солимо, перчимо - і готово.


На велике блюдо викладаємо гарнір, а зверху котлети. Можна прикрасити гілочками зелені і кунжутним насінням. Смачного!


Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.