Журавлинний соус із грейпфрутом
Поділитися:

Журавлинний соус із грейпфрутом

Клюквенный соус с грейпфрутом.jpg

Інгредієнти:

  • Рожевий грейпфрут - 2 шт.
  • Вода - 1 скл.
  • Свіжа журавлина - 2,5 скл.
  • Цукор - 1 скл.
  • Свіжа м'ята - 2 ст. л.

Приготування:

1. У каструлю з потовщеним дном наливаємо воду та насипаємо цукор. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо до однорідної консистенції.

2. Вичавлюємо сік із грейпфрутів, а цедру нарізаємо великими смужками.

3. У каструлю до сиропу додаємо цедру. Готуємо, доки цедра не стане м'якою.

4. Додаємо грейпфрутовий сік та свіжу журавлину (ягоди обов'язково промиваємо та перебираємо). Готуємо, доки журавлина не почне тріскатися.

5. Витягуємо з соусу цедру грейпфрута, щоб маринад не став гірким.

6. Переливаємо у герметичний посуд, посипаємо м'ятою (її теж попередньо промиваємо та дрібно нарізаємо) і щільно накриваємо кришкою. Соус можна подавати після того, як він прохолоне.

Соус має кисло-солодкий та освіжаючий смак. Його можна подавати до відвареного, смаженого або запеченого м'яса. Смачного!


У нашому магазині Ви можете замовити готові натуральні ягідні соуси:

Соус натуральний з порічок та ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок та гранатового соку

Соус натуральний з брусниці


Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.