Клефтіко
Поділитися:

Клефтіко

Клефтико.jpg

Інгредієнти:

  • Баранячі ніжки – 4 шт
  • Лимон – 4 шт
  • Часник – 1 головка
  • Пряні спеції – за смаком
  • Масло вершкове – 100 г
  • Фета – 200 гр
  • Сіль і перець – за смаком
  • Овочевий бульйон – 200 мл

Приготування: 

1. Для м'якого, ароматного смаку маринувати баранину будемо в лимонному соці. Ніжки полити лимонним соком, накрити фольгою і відставити в холодне місце на 3-4 години. 

2. Сир нарізати кубиками розміром до 1 сантиметра. Зубчики часнику розділити на дві або чотири частини, залежно від розміру. 

3. На ніжках молодого баранчика зробити невеликі отвори і покласти в них фету та часник. 

4. На столі розстелити фольгу, змастити її вершковим маслом і притрусити великою кількістю пряних спецій. Викладаємо на фольгу ноги ягняти, згори посипаємо тими ж спеціями. Фольгу замотуємо щільно. Проколюємо фольгу в декількох місцях, викладаємо у форму для запікання. 

5. Заливаємо половиною вказаного об'єму овочевого бульйону, решту підливатимемо у міру потреби.

Порада: смачний бульйон виходить з цибулі, моркви, часнику і капусти брокколі або цвітної капусти. Особливу нотку бульйону ще надають гриби.

 6. Форму поміщаємо в розігріту до 180 градусів духову піч.


Смачного!


Баранина Клефтіко відмінно поєднується з ягідними соусами:

Соус натуральний з порічок і ягід брусниці

Соус натуральний з журавлини

Соус натуральний з порічок і соку граната

Соус натуральний з брусниці

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.