Класичний соус бешамель
Поділитися:

Класичний соус бешамель

Классический соус бешамель.jpg

Інгредієнти:

  • Молоко - 1,5 склянки
  • Цибуля - чверть
  • Ціла гвоздика - 2 шт.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Тертий мускатний горіх - дрібка

Приготування:

1. У невелику каструлю наливаємо молоко, ставимо її на слабкий вогонь. Додаємо чверть очищеної цибулини, лавровий лист, гвоздику та мускатний горіх. Варимо 15-20 хвилин, обов'язково помішуючи дерев'яною ложкою або дерев'яною лопаткою. Порада: бутони гвоздики можна встромити в цибулину, адже потім так буде легше дістати їх з молока.

2. Знімаємо соус з вогню, витягаємо з нього цибулю, лавровий лист і гвоздику.

3. В окремій посудині (радимо обрати велику сковороду або сотейник) розтоплюємо масло та додаємо туди борошно. Помішуємо, доки в посудині не утвориться однорідна борошняна маса.

4. Доливаємо в посудину половину кип'яченого молока з каструлі. Доводимо до кипіння, безперервно помішуючи.

5. Виливаємо все молоко, що залишилося. Продовжуємо готувати у такий же спосіб, безперервно помішуючи, тільки більше не доводимо соус до кипіння.

6. Як тільки соус починає набувати консистенцію густого крему — прибираємо з вогню.

7. Пропускаємо через сито та подаємо до столу. Можна додати зелень, наприклад, петрушку. Сіль за смаком.


Французький соус бешамель — універсальний, він чудово поєднується з усіма м'ясними стравами, пастою та лазаньєю. Смачного!



Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.