Каре телятини: таємниці вишуканого смаку
Поділитися:

Каре телятини: таємниці вишуканого смаку

Найсмачніша, найсоковитіша і найніжніша частина телятини… Якщо ви досі не знаєте, як приготувати каре телятини вдома — радимо не гаяти часу і обирати спосіб приготування до смаку з нашої спеціальної добірки від шефа «М`ясторії».

Каре телятини вважають одним із найлегших у приготуванні інгредієнтів. Воно виходить однаково смачним, якщо його запекти, приготувати на грилі чи обсмажити на пательні. Зазвичай його готують цільною «короною» — одним шматком, але також його можна розділити на порційні частини (стейки на ребрі).

 Важливим елементом у приготуванні каре телятини є час, а він досить короткий. Оскільки м`ясо телятини молоде й ніжне, йому не потрібно багато часу на маринування та термічну обробку. У класичному варіанті воно повинно мати апетитну скоринку і соковите, яскраво-рожеве м`ясо всередині.

Перед приготуванням пропонуємо ознайомитися з корисними властивостями та правилами підготовки телятини. Але якщо вам не терпиться скуштувати делікатес, приготований власноруч, відразу переходьте до рецептів!

Усе, що потрібно знати про каре телятини

каре_телятини-2.jpg

Каре телятини цінують за низький вміст жиру, що перетворює його на дієтичну і корисну м`ясну альтернативу звичайній яловичині, свинині та іншим видам м`яса. Телятина має низьку калорійність і легко засвоюється організмом, тому її можна вживати тим, хто дотримується дієти.

Наявність кістки збагачує смак м`яса, надає йому додаткового аромату і робить значно соковитішим. Проте ця перевага вимагає декількох етапів підготовки:

  • реберні кістки потрібно ретельно зачистити, зняти з них зайве м`ясо, жир та сполучну тканину, щоб вони не підгоріли в процесі приготування;
  • перед запіканням чи обсмаженням ребра загортають у два шари фольги (так кісточки не потемніють і матимуть апетитний вигляд);
  • щоб отримати однакові порційні шматочки, м`ясо можна обв`язати кулінарним шпагатом, утворивши «медальйони».

Каре телятини має помірно виражений м`ясний смак та аромат, який можна підкреслити соусами та маринадами. Йому пасуватимуть ягідні, кисло-солодкий, томатний та пряний відтінки. Водночас свіжа і якісна телятина вийде ніжною й соковитою навіть без додаткових маринадів, ви можете використовувати лише мінімальний набір спецій та рослинну олію.

Каре телятини: рецепти від «М`ясторії» 

каре_телятини-3.jpg

Каре телятини в духовці

Інгредієнти:

М`ясо телятини миємо, ретельно висушуємо паперовим рушником і зачищаємо. Розрізаємо каре на частини між реберними кістками впоперек волокон. Кожну кістку загортаємо у 2 шари фольги. Після цього натираємо стейки спеціями та змащуємо сумішшю соку половини лимона та соєвого соусу. Зверху викладаємо чебрець (можна замінити на сушений) та залишаємо маринуватися протягом 30 хв. Після цього добре нагріваємо пательню з рослинною олією і обсмажуємо м`ясо до золотистої скоринки. У середньому вам знадобиться 3 хв з кожного боку. Внаслідок цього сік залишиться всередині під час запікання. Потім кожен шматочок загортаємо у фольгу та відправляємо до духової шафи, розігрітої до 200 градусів на 15-20 хв. Перед подачею вийміть телятину з духовки та залиште на 10 хв за кімнатної температури, щоб сік рівномірно розподілився волокнами.

Каре телятини на грилі зі сливовим соусом

Інгредієнти:

  • каре телятини — 1 кг;
  • сливи — 500 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • суміш перців — 2 ст. л;
  • імбир — 1 шматочок;
  • сіль — до смаку.

Каре потрібно підготувати за інструкцією вище та розрізати на порційні частини. Кожен шматочок щедро приправляємо сіллю, перцем та рослинною олією. Смажимо на грилі або на решітці 5-7 хв з кожного боку, періодично перевертаючи. Потім відкладіть на частину гриля, де менше жару або загорніть у фольгу на 10 хв. Для соусу сливи миємо, виймаємо кісточки та пробиваємо блендером. Варимо 30 хвилин на невеликому вогні. Після цього додаємо 2 подрібнені зубчики часнику, 1 ст. л суміші перців, столову ложку натертого імбиру та сіль до смаку, варимо ще 20 хвилин або до загустіння. Подаємо гаряче каре з соусом та улюбленим гарніром.

Купити каре телятини в Києві та Україні

каре телятини.jpg

Найсмачніше каре телятини виходить з м`яса бичків, віком до одного року. Воно легко готується, залишається ніжним і надзвичайно соковитим. Для ваших кулінарних шедеврів ми щодня відбираємо найкраще м`ясо. Купуючи телятину в «М`ясторії» ви можете бути впевнені у тому, що вона не була попередньо замороженою і зберегла усі корисні речовини.

Придбати каре телятини у Києві можна в одному з наших магазинів-ресторанів. Також ми маємо власну кур`єрську доставку Києвом та Київською областю, а територією України доставляємо охолоджену та заморожену продукцію до найближчого відділення пошти.

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!