Каре баранини з гарніром
Поділитися:

Каре баранини з гарніром

Каре баранины с гарниром.jpg

Інгредієнти:

  • Каре баранини – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Розмарин – 1-2 гілочки
  • Часник – 2-3 зубчика
  • Вино червоне – 100 мл
  • Цибуля – 1 кг
  • Бульйон овочевий – 250 мл
  • Кориця – 1 паличка
  • Картопля – 1 кг
  • Шпинат – 3 гілочки
  • Перець мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 200 гр

Приготування:

1. Каре баранчика помити, висушити, розділити на порції і замаринувати. Для цього, кладемо баранину в посудину з високими бортиками, додаємо подрібнену гілку розмарину, перчимо, додаємо оливкову олію і часник. Добре перемішуємо дерев'яною ложкою, накриваємо і залишаємо у такому вигляді на годину. 

2. Паралельно готуємо на гарнір картопляне пюре.

3. Вже замариноване м'ясо викладаємо на розігріту пательню з високими бортиками і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо вино, бульйон і корицю. Накриваємо кришкою. Таким чином м'ясо має тушкуватися годину на середньому вогні. 

4. Для соусу: крупно нарізану цибулю обсмажити з часником, додати бульйон, що залишився від баранини, поперчити і посолити. Тушкувати ще хвилин 20. Перекласти в чашу блендера і збити до однорідної маси. За бажанням, можна додати свіжу зелень. 

5. Тепер переходимо до оформлення страви. На велику круглу тарілку викладаємо гарнір і баранину. Поливаємо згори соусом і прикрашаємо шпинатом. 

Смачного!

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!