Каре баранини з гарніром
Інгредієнти:
- Каре баранини – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Розмарин – 1-2 гілочки
- Часник – 2-3 зубчика
- Вино червоне – 100 мл
- Цибуля – 1 кг
- Бульйон овочевий – 250 мл
- Кориця – 1 паличка
- Картопля – 1 кг
- Шпинат – 3 гілочки
- Перець мелений – за смаком
- Масло вершкове – 200 гр
Приготування:
1. Каре баранчика помити, висушити, розділити на порції і замаринувати. Для цього, кладемо баранину в посудину з високими бортиками, додаємо подрібнену гілку розмарину, перчимо, додаємо оливкову олію і часник. Добре перемішуємо дерев'яною ложкою, накриваємо і залишаємо у такому вигляді на годину.
2. Паралельно готуємо на гарнір картопляне пюре.
3. Вже замариноване м'ясо викладаємо на розігріту пательню з високими бортиками і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо вино, бульйон і корицю. Накриваємо кришкою. Таким чином м'ясо має тушкуватися годину на середньому вогні.
4. Для соусу: крупно нарізану цибулю обсмажити з часником, додати бульйон, що залишився від баранини, поперчити і посолити. Тушкувати ще хвилин 20. Перекласти в чашу блендера і збити до однорідної маси. За бажанням, можна додати свіжу зелень.
5. Тепер переходимо до оформлення страви. На велику круглу тарілку викладаємо гарнір і баранину. Поливаємо згори соусом і прикрашаємо шпинатом.
Смачного!