Італійський томатний соус
Інгредієнти:
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Часник - 3 зубчики
- Червона цибуля - 1 шт.
- Консервовані томати - 800 г
- Орегано - 1 ст. л.
- Свіжі томати - 4 шт.
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
1. Цибулю чистимо та нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо цибулю на оливковій олії 5-7 хвилин, щоб вона трохи змінила колір і розм’якла.
2. У сковороду з цибулею додаємо подрібнений часник, сіль і перець.
3. Очищуємо від шкірки свіжі томати, дрібно їх нарізаємо, відправляємо на сковороду до цибулі і часнику, перемішуємо. Порада: щоб легко зняти шкірку з помідорів, кладемо їх в окріп, а потім обливаємо холодною водою.
4. Додаємо орегано, консервовані помідори без шкірки (знімати шкірку з консервованих помідорів зовсім не складно), томатну пасту та цукор.
5. Тушкуємо протягом 15-20 хвилин.
6. Коли соус перетвориться на однорідну масу, а вся вода випарується — соус буде готовий до вживання.
Подаємо до смаженого м'яса, пасти або лазаньї. Смачного!
Також Ви можете вибрати готовий томатний соус у нашому магазині:
Соус Український Кетча ТМ Руна
Соус Гострий томат ТМ Вогняр