Яловича лопатка у духовці
Поділитися:

Яловича лопатка у духовці

Говяжья лопатка в духовке.jpeg

Інгредієнти:

Приготування: 
  1. М'ясо промити і очистити від сухожиль. Різати на шматки не потрібно, запікати необхідно великим окремим шматком. Якщо у вас є час, м'ясо можна замаринувати. Це дозволить м'ясній страві швидше приготуватися в печі. А також інтенсивніше просочитися власним соком і овочами.

  2. Розігріти пательню. По 10 хвилин відвести на обсмаження кожної сторони. 

  3. Викласти в деко для духовки нарізану цибулю і часник, лавровий листок. Овочі можна нарізувати як кубиками, так і кільцями або півкільцями. На них викласти м'ясо. Посолити і поперчити. Згори накрити щільно кришкою або фольгою. 

  4. Перший етап випікання: температура духової шафи - 200º, час 30 хвилин. 

  5. Другий етап: знизити температуру до 150º і запікати півтори години (якщо м'ясо заздалегідь було замариноване - час запікання не більше години). 

  6. Потім викласти на окрему посудину. 

У фіналі приготування м'ясо розсипається на шматочки. Його можна розділити на рвані шматки в духовці в останні 15 хвилин випікання. А можна обрізати на гарні порційні шматочки після того, як шматок м'ясної лопатки охолоне. 

Смачного!

    

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!