Яловича лопатка у духовці
Інгредієнти:
- Яловича лопатка – 1 кг
- Оливкова олія – 1 ст. ложка
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 2 зубчики
- Лавровий листок – 2 шт
- Сіль та перець – за смаком
-
М'ясо промити і очистити від сухожиль. Різати на шматки не потрібно, запікати необхідно великим окремим шматком. Якщо у вас є час, м'ясо можна замаринувати. Це дозволить м'ясній страві швидше приготуватися в печі. А також інтенсивніше просочитися власним соком і овочами.
-
Розігріти пательню. По 10 хвилин відвести на обсмаження кожної сторони.
-
Викласти в деко для духовки нарізану цибулю і часник, лавровий листок. Овочі можна нарізувати як кубиками, так і кільцями або півкільцями. На них викласти м'ясо. Посолити і поперчити. Згори накрити щільно кришкою або фольгою.
-
Перший етап випікання: температура духової шафи - 200º, час 30 хвилин.
-
Другий етап: знизити температуру до 150º і запікати півтори години (якщо м'ясо заздалегідь було замариноване - час запікання не більше години).
-
Потім викласти на окрему посудину.
У фіналі приготування м'ясо розсипається на шматочки. Його можна розділити на рвані шматки в духовці в останні 15 хвилин випікання. А можна обрізати на гарні порційні шматочки після того, як шматок м'ясної лопатки охолоне.
Смачного!