Яловичина «Орлофф»
Інгредієнти:
Приготування:
-
М'ясо помити і просушити. Зв'язати ниткою для того, щоб вийшов цілісний шматок. Помазати оливковою олією. Відправити у духовку і запікати при температурі 200º півтори години.
-
Печериці дрібно нарізати і підсмажити на вершковому маслі 10 хвилин. Потім гриби просушити, виклавши їх на паперовий рушник.
-
На пательні довести до кипіння молоко, додати до нього вершкове масло і борошно. Постійно помішувати, для того, щоб не утворилися борошняні грудочки. Готувати до загустіння і утворення однорідної маси.
-
Перелити соус в окрему ємність.
-
Дрібно порізати цибулю і додати до соусу. Щедро посолити, додати перцю і мускатного горіха. Відкласти 3 столові ложки соусу окремо.
-
У яєць відокремити білки від жовтків. Змішати жовтки з більшою частиною соусу. До них додати гриби.
-
Білки збити в піну вінчиком (піна повинна вийти не міцна). І додати 3 столові ложки соусу, які раніше відокремили від основного соусу.
-
Дістати м'ясо з духовки. Зняти з нього нитку.
-
Сік від м'яса влити в білкову масу і добре перемішати.
-
М'ясо надрізати шматками поперек волокон, але не до кінця. Основа повинна бути цілісною. Ширина кожного надрізаного шматка 2 сантиметри. У кожен надріз вкласти соус з грибами.
-
Після цього знову зв'язати м'ясо ниткою. В'язати потрібно так, щоб м'ясо не розпалося по довжині.
-
Деко або форму для запікання змастити оливковою олією. Викласти на нього м'ясо і щедро полити білкової масою. Випікати в духовці недовго, хвилин 15.
Яловичина «Орлофф» – чудова святкова страва. Слугуватиме гарною прикрасою будь-якого застілля.
Смачного!