Яловичина «Орлофф»
Поділитися:

Яловичина «Орлофф»

Інгредієнти:

  •  Яловичина – 800 гр
  •  Гриби – 400 гр
  •  Оливкова олія – ​​2 ст
  •  Масло вершкове – 50 гр
  •  Цибуля – 1 шт
  •  Борошно – 1 ст.  ложка
  •  Молоко – 250 мл
  •  Яйця – 2 шт
  •  Мускатний горіх – 1 щіпка
  •  Сіль і перець – за смаком

Приготування:

  1.  М'ясо помити і просушити.  Зв'язати ниткою для того, щоб вийшов цілісний шматок.  Помазати оливковою олією. Відправити у духовку і запікати при температурі 200º півтори години.

  2.  Печериці дрібно нарізати і підсмажити на вершковому маслі 10 хвилин.  Потім гриби просушити, виклавши їх на паперовий рушник.

  3.  На пательні довести до кипіння молоко, додати до нього вершкове масло і борошно. Постійно помішувати, для того, щоб не утворилися борошняні грудочки.  Готувати до загустіння і утворення однорідної маси.

  4.  Перелити соус в окрему ємність.

  5.  Дрібно порізати цибулю і додати до соусу.  Щедро посолити, додати перцю і мускатного горіха.  Відкласти 3 столові ложки соусу окремо.

  6. У яєць відокремити білки від жовтків.  Змішати жовтки з більшою частиною соусу.  До них додати гриби.

  7.  Білки збити в піну вінчиком (піна повинна вийти не міцна).  І додати 3 столові ложки соусу, які раніше відокремили від основного соусу.

  8.  Дістати м'ясо з духовки.  Зняти з нього нитку.

  9. Сік від м'яса влити в білкову масу і добре перемішати.

  10. М'ясо надрізати шматками поперек волокон, але не до кінця. Основа повинна бути цілісною.  Ширина кожного надрізаного шматка 2 сантиметри. У кожен надріз вкласти соус з грибами.

  11. Після цього знову зв'язати м'ясо ниткою.  В'язати потрібно так, щоб м'ясо не розпалося по довжині.

  12. Деко або форму для запікання змастити оливковою олією.  Викласти на нього м'ясо і щедро полити білкової масою. Випікати в духовці недовго, хвилин 15.

Яловичина «Орлофф» –  чудова святкова страва.  Слугуватиме гарною прикрасою будь-якого застілля.  

Смачного!

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.