Яловичина на грилі з соусом із арахісу
Поділитися:

Яловичина на грилі з соусом із арахісу

Говядина на гриле с соусом из арахиса.jpg

Інгредієнти:

  • Яловичина – 200 гр
  • Сік ананаса – 250 мл
  • Масло арахісове – 250 мл
  • Соєвий соус - 65 гр
  • Рослинна олія – 70 мл
  • Соус чилі – 40 гр
  • Часник – 2 зубчики
  • Імбир натертий – 2 гр
  • Часниковий порошок – 1 гр
  • Цибулевий порошок – 1 гр
  • Сіль і перець – за смаком
Приготування: 
  1. Шматок стейку із яловичини добре промити і нарізати шматками середньої величини. 

  2. Перемішати рослинну олію (велику частину 50 гр), соєвий соус, імбир і подрібнений часник. У отриманий гострий маринад занурити шматки м'яса. Залишити в холодильнику на ніч. 

  3. На відкритому вогні, на розігрітих ґратах смажити шматки м'яса. По 3 хвилини з кожного боку. Ступінь смаження м'яса середній. Ґрати заздалегідь змастити рослинною олією (20 мл), що залишилася. Для того, щоб м'ясо не прилипло до ґрат. 

  4. Для приготування соусу знадобиться пательня. Ємність має бути спочатку холодною. Відразу в ній змішати сік ананаса, арахісову олію, порошки часнику і цибулі, соус чилі. Поставити пательню на вогонь. Соус постійно помішувати. Ступінь готовності визначається за густиною соусу. Він має бути тягучим. 

  5. Порційні просмажені шматки м'яса викласти на посудину або окремі тарілки і полити соусом. Соус в соусниці або порційних піалах. 

Солодке м'ясо, гострий пряний аромат, вишуканість китайської кухні – незабутній смаколик. Смачного!


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!