Фунчоза: страва контрастів
Якщо при згадці про китайську кухню загалом ви уявляєте лише страви з рису, ми готові відкрити для вас інший вимір східної гастрономії. Крім цікавих фактів про культову китайську страву, ми поділимося секретами, як приготувати фунчозу з куркою вдома.
Під час приготування тонкі смужки фунчози змінюють свій колір і стають майже прозорими. Звідси походить інша її назва — скляна локшина. Фунчоза не вирізняється яскравим смаком, але має властивість добре поглинати смаки соусів та інших інгредієнтів.
Історія виникнення цієї страви загубилася десь глибоко за Великою китайською стіною. Та давні перекази зберегли свідчення, що саме фунчоза була улюбленою стравою ніндзя. Перед відповідальним боєм гарна порція локшини заряджала енергією та дарувала сили.
Про локшину
Фунчоза — це унікальна локшина. Вона не схожа на жодні інші макаронні вироби. За традиційним рецептом її готують із бобового крохмалю. Хоч сьогодні можна знайти фунчозу з картоплі чи кукурудзи, справжню локшину виготовляють виключно із золотистих бобів мунг, такої собі китайської квасолі.
Фунчоза стане корисною альтернативою для тих, хто турбується про своє здоров`я. Вона не містить глютену та холестерину, а також має велику кількість поживних речовин. З неї ви отримаєте і вітаміни групи В та Е, і такі мікроелементи як фосфор, селен, цинк, а ще антиоксиданти й амінокислоти.
Швидкість приготування (всього півтори хвилини) зробила фунчозу універсальним і зручним інгредієнтом. З нею готують салати, перші страви, використовують як гарнір та повноцінну страву з овочами та м`ясом.
Рецепт фунчози з куркою
Інгредієнти на 2 порції:
- фунчоза — 100 г;
- курятина — 200 г;
- солодкий перець — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- огірок — 1 шт.;
- корінь імбиру — 15 г;
- часник — 2 зубчики;
- перець чилі — до смаку;
- соєвий соус — 6 ст. л;
- бальзамічний оцет — 3 ст. л;
- кунжутна олія — 1 ч. л (опціонально);
- цукор — дрібка;
- сіль, перець — до смаку;
- рослинна олія — для смаження;
- кунжут — 1 ч. л.
Крок 1
Курятину (стегна або філе) промийте, висушіть та очистіть від шкірки й плівок. Поріжте на тонкі смужки, обсмажуйте на пательні з рослинною олією.
Крок 2
Паралельно помийте й очистіть овочі. Перець, моркву, огірок наріжте смужкою, імбир і часник подрібніть ножем або на терці.
Крок 3
До курятини додайте часник, імбир та гострий перець, обсмажуйте кілька хвилин. Після цього додайте моркву і готуйте до м`якості, потім час перекласти на пательню перець і смажити поки він також не стане м`яким. Наостанок додайте огірок і готуйте ще хвилину.
Крок 4
На пательню з куркою та овочами додайте соуси, цукор та спеції. Ретельно перемішайте й вимкніть вогонь.
Крок 5
Фунчозу приготуйте згідно з інструкцією. Зазвичай потрібно проварити її протягом 1,5-2 хвилин та відразу залити холодною водою, щоб зупинити термічний процес і не переготувати її.
Крок 6
Перекладіть локшину до пательні, перемішайте з іншими інгредієнтами та соусом. Готову страву посипте кунжутом.
Придбати курятину для фунчози
Для приготування локшини з курятиною радимо надати перевагу стегнам, вони будуть більш соковитими та нададуть страві додаткового смаку. Але за бажанням страві також підійде куряче філе.
У «М`ясторії» ви можете придбати відбірну фермерську, а також домашню курятину. Оформіть замовлення на сайті, щоб забрати товари в найближчому магазині-ресторані або отримати доставку за вашою адресою.