Французький соус
Поділитися:

Французький соус

Французский соус.jpg

Інгредієнти:

  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Рослинна олія (охолоджена) - 1 скл.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Холодна кип'ячена вода - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Білий перець (мелений) - за смаком

Приготування:

1. Очищуємо часник і кладемо його в чашу блендера. Порада: використовуйте свіжий часник, оскільки його аромат яскравіший та більш пряний.

2. У ту саму чашу кладемо круто зварений яєчний жовток. Починаємо збивати. Порада: яйця потрібно варити не менше 10 хвилин, у воду обов'язково додавайте столову ложку солі, щоб потім легко та швидко очистити варені яйця від шкаралупи. 

3. Не перестаючи збивати, повільно вливаємо охолоджену рослинну олію.

4. Додаємо лимонний сік, воду, сіль та перець.

5. Збиваємо доти, доки соус почне набувати консистенцію нежирного майонезу. Вимикаємо блендер.

Наш сонячний соус готовий до вживання. Смачного!




Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!