Поділитися:
Французький соус
Інгредієнти:
- Часник - 4-5 зубчиків
- Яєчний жовток - 1 шт.
- Рослинна олія (охолоджена) - 1 скл.
- Лимонний сік - 1 ст. л.
- Холодна кип'ячена вода - 1 ч. л.
- Сіль - за смаком
- Білий перець (мелений) - за смаком
Приготування:
1. Очищуємо часник і кладемо його в чашу блендера. Порада: використовуйте свіжий часник, оскільки його аромат яскравіший та більш пряний.
2. У ту саму чашу кладемо круто зварений яєчний жовток. Починаємо збивати. Порада: яйця потрібно варити не менше 10 хвилин, у воду обов'язково додавайте столову ложку солі, щоб потім легко та швидко очистити варені яйця від шкаралупи.
3. Не перестаючи збивати, повільно вливаємо охолоджену рослинну олію.
4. Додаємо лимонний сік, воду, сіль та перець.
5. Збиваємо доти, доки соус почне набувати консистенцію нежирного майонезу. Вимикаємо блендер.
Наш сонячний соус готовий до вживання. Смачного!