Французький соус
Поділитися:

Французький соус

Інгредієнти:

  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Рослинна олія (охолоджена) - 1 скл.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Холодна кип'ячена вода - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Білий перець (мелений) - за смаком

Приготування:

1. Очищуємо часник і кладемо його в чашу блендера. Порада: використовуйте свіжий часник, оскільки його аромат яскравіший та більш пряний.

2. У ту саму чашу кладемо круто зварений яєчний жовток. Починаємо збивати. Порада: яйця потрібно варити не менше 10 хвилин, у воду обов'язково додавайте столову ложку солі, щоб потім легко та швидко очистити варені яйця від шкаралупи. 

3. Не перестаючи збивати, повільно вливаємо охолоджену рослинну олію.

4. Додаємо лимонний сік, воду, сіль та перець.

5. Збиваємо доти, доки соус почне набувати консистенцію нежирного майонезу. Вимикаємо блендер.

Наш сонячний соус готовий до вживання. Смачного!

Статті та рецепти

  • Як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків
    Секрет ідеального стейку – не лише у якісному м`ясі, а й у правильній сковороді. Навіть найкраща яловичина від «М`ясторія» не розкриє свій потенціал, якщо готувати її на тонкому або холодному посуді. У цій статті розповідаємо, яку сковороду обрати для стейків, чим відрізняються типи пательнь і як за ними доглядати, щоб вони служили десятиліттями.
  • Стейки в домашніх умовах: помилки, яких припускаються 8 із 10 людей

    Здавалося б, приготувати стейк вдома – це просто: м`ясо, сковорідка, спеції. Але на практиці 8 із 10 людей отримують пересушений, жорсткий або «сіруватий» шматок замість соковитого стейка ресторанного рівня. Бренд «М`ясторія», що спеціалізується на преміальній яловичині, розповідає, як приготувати стейк вдома правильно.

  • Як обрати мармурову яловичину: маркування, витримка, ступінь мармуровості
    Мармурова яловичина – це не просто м`ясо, а символ справжнього гастрономічного задоволення. Саме вона вважається еталоном для стейків, адже має неповторну структуру, соковитість і смак. Але не кожна яловичина, навіть на вигляд якісна, може вважатися мармуровою. Бренд «М`ясторія» ділиться експертними порадами, які допоможуть вам зробити правильний вибір і насолоджуватись м`ясом ресторанного рівня – вдома.