Фестиваль смаку: три рецепти з томленим м`ясом
Поділитися:

Фестиваль смаку: три рецепти з томленим м`ясом

Якщо ви звикли куштувати томлене м`ясо від «М`ясторія» виключно як окрему страву в компанії гарніру та овочів, ми готові вас здивувати! Томлене м`ясо — це універсальна страва, яка чудово поєднується з іншими інгредієнтами. 

Завдяки тривалому процесу приготування та авторським соусам томленості можна використовувати як основу для бургерів, шаурми, сендвічів, так і готувати з ними більш складні рецепти. Ми підготували три смачні й прості рецепти страв з томленим м`ясом, які стануть для вас приємним відкриттям!

Що таке томлене м`ясо?

томлений_особуко_з_мармурової_яловичини_в_соусі_Барбекю.jpg

Перед приготуванням вам необхідно знати кілька фактів про томлене м`ясо. По-перше, м`ясо, томлене за авторською технологією від «М`ясторія», уже готове. Ми готували його протягом 4,5 годин за низьких температур, допоки воно не здобуде неймовірну ніжність. Це потрібно врахувати, адже у складі інших страв воно потребує всього 15-20 хвилин для повного розігріву.

Кожен вид м`яса доповнено фірмовим соусом, створеним та підібраним спеціально до страви. Барбекю, медово-гірчичний, Азійський, Татакі — кожен соус вигідно підкреслює насичений смак м`яса і надає йому додаткових відтінків. 

Лише відбірні інгредієнти та майстерність наших кухарів дозволяють створити справжній витвір гастрономічного мистецтва! А вам залишається лише насолоджуватися смачним результатом!

Що приготувати з томленим м`ясом?

тако-з-томленим-м’ясом.jpg

Бургер з томленою яловичиною

Інгредієнти на 2 порції:

  • булочки для бургерів — 2 шт.;
  • томлена яловича шия в соусі Барбекю — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вершкове масло — 2 ст. л;
  • олія — 1 ч. л;
  • цукор — 1 ч. л;
  • сіль — дрібка;
  • мікс зелені або рукола — до смаку;
  • помідор — 1 шт.;
  • сир — 2 слайси.

Щоб приготувати бургер з томленою яловичиною з нуля вам знадобилося б не менше 3 годин! Але з готовим томленим м`ясом від «М`ясторія» увесь процес займе не більше 20 хвилин! Тож почнімо!

Спершу потрібно приготувати карамелізовану цибулю. Для цього на пательні розтопіть шматочок вершкового масла  та чайну ложку рослинної олії. Коли масло розтане, додайте на пательню нарізану дрібними слайсами цибулю та смажте до золотистої скоринки протягом 5 хвилин. Після цього зменште вогонь до мінімуму, додайте цукор, дрібку солі і готуйте ще 20 хвилин до м`якості та виразного коричневого кольору. 

Томлену яловичину дістаньте з упаковки, зробіть надріз на вакуумній плівці та поставте у духову шафу за температури 180 градусів на 15 хвилин. Потім дістаньте яловичину з пакування, розділіть на частини вагою 100-150 г, вам знадобиться дві з них. На кожну покладіть шматочок сиру та відправте знову до духовки, щоб сир розплавився. 

Тепер залишилося підсушити на пательні з вершковим маслом внутрішню частину булочок, на кожну з них додайте трохи соусу Барбекю з яловичини. На нижню частину покладіть зелень, кілька слайсів помідора, потім томлену яловичу шию під сиром і зверху карамелізовану цибулю. Накрийте верхньою частиною булочки та смакуйте!

Локшина з томленою свининою в азійському стилі

Інгредієнти:

Для соусу:

  • соєвий соус — 3 ст. л;
  • мед — 1 ст. л;
  • сік лимона — 1 ст. л;
  • спеції (чорний перець, гострий перець та інші) — до смаку.

Локшину відваріть у підсоленій воді згідно з інструкцією, але злийте воду за хвилину до готовності. Паралельно очистіть та наріжте дрібною соломкою перець та цибулю. Розігрійте пательню на сильному вогні, налийте трохи рослинної олії та смажте овочі до м`якості, потім додайте соєвий соус, мед, лимонний сік та спеції, ретельно перемішайте та готуйте ще кілька хвилин.

Томлену свинину дістаньте з упаковки, відкрийте вакуум та за допомогою виделки чи руками розділіть її на волокна. Коли овочі будуть готові, додайте свинину до пательні, поєднайте усі інгредієнти і викладіть локшину. Готуйте разом протягом 2-3 хвилин і подавайте до столу, попередньо прикрасивши подрібненою зеленою цибулею.

Мексиканська закуска: такоси з томленою яловичиною

Інгредієнти:

  • тортильї — 6 шт.;
  • томлений бріскет з мармурової яловичини у соусі барбекю — 1 шт.;
  • солодкий перець — 1 шт.;
  • фіолетова цибуля — 1 шт.;
  • авокадо — 1 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • консервована кукурудза — 100 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • лимонний сік — 0,5 ч. л;
  • кінза — 1 пучок;
  • лайм — 1 шт.;
  • сметана — 6 ст. л;
  • олія — для смаження.

Овочі очистіть та наріжте дрібною соломкою. На пательню з рослинною олією покладіть ¾ від загальної кількості цибулі, смажте до золотистості. Після цього додайте болгарський перець і готуйте до м`якості. Коли овочі будуть готові, додайте на пательню розібрану на волокна томлену яловичину разом із соусом. Потім наріжте кубиком томати і перекладіть до пательні разом із подрібненим часником, ретельно перемішайте і готуйте 10 хвилин під закритою кришкою.

Протягом цього часу очистіть авокадо і подрібніть його виделкою в пюре. Додайте цибулю, яка залишилася, трохи лимонного соку, сіль, перець і перемішайте. 

Тортильї потрібно скласти навпіл і покласти на деко, запікати в розігрітій духовці 3-5 хвилин, щоб зафіксувати форму.  На кожну тортилью викладіть яловичину з овочами, зверху додайте гуакамоле з авокадо, трохи консервованої кукурудзи та рублену кінзу. Подавайте зі шматочками лайма та сметаною. 

Придбати томлену яловичину в Києві та Україні

Томлена грудина з фермерської сивнини в азіатському соусі.jpg

Ми доклали зусиль, щоб ви мали можливість насолоджуватися ніжним томленим м`ясом у зручний момент. Ви можете замовити охолоджену томлену яловичину та свинину на сайті «М`ясторія», покласти в морозильну камеру і приготувати тоді, коли буде натхнення.

Також ви маєте змогу скуштувати страви з томленою яловичиною у фірмових магазинах-ресторанах «М`ясторія». На вас чекає Бургер з томленою яловичиною та ніжне Ризото з томленими яловичими щоками. У закладах формату Meat Bar ми щодня готуємо вашу улюблену шаурму та бургери з томленостями.

А для святкового застілля чи зустрічі з друзями замовляйте готові гарячі бокси з томленим м`ясом. У нашому асортименті ви знайдете дві популярні позиції: Бокс «Томлені ребра» та Бокс «Томлене м`ясо». 

Статті та рецепти

  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.
  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!