Домашній майонез без яєць
Інгредієнти:
- Борошно - 1 скл.
- Оливкова олія - 8 ст. л.
- Лимонний сік - 3 ст. л.
- Гірчиця - 2-3 ст. л.
- Сіль - 2-3 ч. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Вода - 3 скл.
Приготування:
1. Борошно вищого ґатунку просіюємо крізь сито, висипаємо у каструлю.
2. Потрібну кількість води кип'ятимо та охолоджуємо. У каструлю з борошном наливаємо 3 столові ложки вже охолодженої води. Ретельно перемішуємо та залишаємо на 2 хвилини.
3. Туди ж виливаємо решту води, ставимо суміш на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню та залишаємо заготовку, доки вона не прохолоне.
4. Охолоджену оливкову олію вливаємо в чашу блендера, додаємо гірчицю, лимонний сік, сіль та цукор. Збиваємо.
5. Не зменшуючи обороти, маленькими порціями вливаємо суміш із борошна та води. Збиваємо ще 2 хвилини.
Майонез готовий до вживання. Смачного!
Для приготування домашнього майонезу Ви можете замовити у нашому магазині:
Соус натуральний гірчичний до м'яса