Бургери. Як готувати, рецепти найсмачніших бургерів
Поділитися:

Бургери. Як готувати, рецепти найсмачніших бургерів

Тисячі варіацій рецепта, король фастфуду, улюбленець усіх — від дітей до королівської сім`ї. Так, це все про бургер. За сотню років свого існування соковита смажена котлета між двома пухкими булочками стала найпопулярнішою стравою у не лише на батьківщині, але й в усьому світі.

бургер 2.jpg

7 секретів ідеального бургера:

  1. Найважливішим компонентом правильного бургера є м`ясо. Варто пам`ятати, що котлета для бургера відрізняється від звичайного яловичого фаршу. Для соковитого фаршу варто використовувати більш жирні частини м`яса чи додавати жир додатково. Його відсоток має складати не менше 20% від ваги готового фаршу.
  2. Фастфуд також вимагає високої якості. Для бургерів варто надавати перевагу мармуровій яловичині класу Choice або Premium. Для однієї порції знадобиться 220-250 г фаршу.
  3. Якщо ви використовуєте якісне м`ясо, забудьте про спеції та додаткові компоненти. Ніяких яєць, панірування чи цибулі. Лише сіль та перець до смаку.
  4. Щоб зберегти фарш соковитим і ніжним, зберігайте його в холодильнику аж до моменту приготування. Під час формуванням котлет опускайте руки в холодну воду, щоб також їх охолодити. Готові котлети залиште ще на 10-15 хв у холодильнику.
  5. Котлети для бургерів найкраще смажити на грилі. Для цього нагрійте його до найвищої температури та смажте м`ясо протягом 1 хв, щоб отримати скоринку та зберегти сік. Після цього зменште температуру й готуйте до бажаного рівня просмаження. У класичному варіанті приготування котлета повинна залишитися злегка рожевою всередині. Крім того, не варто притискати котлети в процесі — вони втратять частину соку.
  6. Зверніть увагу на булочки. Обирайте спеціальні булки для бургерів або звичайні з нейтральним смаком. Перед подачею обсмажте обидві частини булочки на вершковому маслі з внутрішнього боку. Так вони збережуть форму під дією соусу та м`ясних соків.
  7. Структура має значення. Правильна послідовність інгредієнтів наступна: соус на обидві половини булки, на нижню покладіть салат, тоді котлету, сир і за бажанням інші компоненти (бекон, помідори, цибулю та інше).

І найголовніше правило — що простіше, то краще. Приготування справжнього бургера займає не більше 20 хв, а улюблений смак забезпечить не різноманіття інгредієнтів у складі, а їхня якість та гармонійність поєднання.

Рецепти найсмачніших бургерів

бургер 3.jpg

Ми зібрали три рецепти найсмачніших бургерів, які легко приготувати вдома. Такі варіанти чудово пасуватимуть до сімейної вечері або прогулянки на природі. Сміливо змінюйте інгредієнти рецептів, додавайте улюблені компоненти й експериментуйте.

Класичний гамбургер

Інгредієнти на 2 порції:

Приготування: яловичі котлети підсмажте на грилі або пательні 4-8 хв до бажаного рівня просмажки. Внутрішню частину булочок також обсмажте на вершковому маслі до золотистої скоринки, змастіть обидві частини кетчупом та гірчицею. На нижню викладіть кілька листків салату, тонко порізаний огірок, 2 слайси помідора та декілька кілець цибулі, обережно накрийте котлетою та верхньою половиною булочки.

Чорний бургер з беконом і яйцем

Інгредієнти на 2 порції:

Приготування: яловичі котлети підсмажте на грилі або пательні 4-8 хв до бажаного рівня просмажки, за 1 хв до готовності зверху покладіть кілька шматочків сиру. Паралельно підсмажте на пательні яйця (жовток має залишитися рідким) та внутрішню частину булочок на вершковому маслі до золотистої скоринки. Смужки бекону розріжте навпіл, обсмажуйте на сухій сковороді 3-4 хвилини до хрусткої скоринки. Для соусу змішайте майонез та гірчицю, змастіть ним обидві частини булочки. Зверху викладіть листя салату, кілька шматочків помідора, котлету з сиром, бекон та яйце, накрийте другою частиною булки.

Цезар з куркою

Інгредієнти на 2 порції:

Приготування: курятину замаринувати в соєвому соусі, оливковій олії з часником та спеціями, залишити в холодильнику на півгодини. Потім обсмажити на грилі або пательні на краплі оливкової олії до готовності. Окремо підсмажуємо бекон та внутрішні частини обох половин булочки на вершковому маслі. Нижню половинку змащуємо соусом Цезар, викладаємо салат, кілька слайсів помідора, курочку, бекон та натираємо пармезан. Закриваємо іншою половиною булочки та смакуємо.

Бургери від «М`ясторії»

бургер бокс.jpg

«М`ясторія» пропонує широкий вибір бургерів з м`яса найвищої якості. До кожного бургера ми додаємо картоплю фрі та соус власного виробництва. Ви можете замовити гарячий і соковитий бургер для себе, або зібрати друзів на вечерю й придбати цілий бокс із 4-ох чи 6-ти бургерів з котлетами із витриманої яловичини Абердин.

Якщо ж ви хочете самостійно приготувати бургер, але не бажаєте витрачати час на закупи й підготовку, у нас є рішення. «Бургер Бокс Shock Freeze» — це готовий набір з усіма необхідними інгредієнтами для двох класичних бургерів. У його складі: дві булочки з кунжутом, котлети з відбірної яловичини, сир Чеддер та соус Тартар. Приготування таких бургерів займе у вас лічені хвилини, а на смак вони нічим не відрізнятимуться від ресторанної страви.

бургер бокс 2.jpg

Також в нашому асортименті є готові біфштекси для ваших кулінарних експериментів. Купуйте охолоджені котлети для бургерів, виготовлені з витриманої відбірної яловичини, й готуйте бургер у зручний час. Крім того, ви маєте можливість поекспериментувати з додатковими інгредієнтами й скласти ідеальний бургер самостійно.

Статті та рецепти

  • Відкриття серпня від «М`ясторія»!
    У серпні «М`ясторія» стає ще ближчою до вас! Ми продовжуємо розширювати гастрономічні горизонти і цього разу готові порадувати вас новою локацією у самому серці Києва. Зустрічайте новий Meat Bar від «М`ясторія» на Подолі!
  • Суп з фрикадельками: три домашні рецепти
    «М`ясторія» знає, що магія вишуканих страв у простоті. Тому ми вже готові довести, що суп з фрикадельками може стати вашою новою улюбленою першою стравою. Обирайте рецепт і переконайтеся самостійно!
  • Курячі стріпси: готуємо хрумку курочку
    Відомий фастфуд стане чудовим варіантом для зустрічі з друзями чи сімейного перегляду фільму. Стріпси можна куштувати як самостійну страву, доповнивши соусами та гарніром, чи приготувати з ними сендвічі, бургери, салати й інші страви. Обирайте рецепт до смаку й отримайте приємні емоції від приготування домашніх стріпсів.