Страви з яловичого огузка, які легко повторити вдома
Поділитися:

Страви з яловичого огузка, які легко повторити вдома

Щоб назавжди віддати своє серце яловичині, потрібно її один раз спробувати. М'ясо тварин, вирощених у спеціальних умовах, має тонку жирову сітку, надзвичайно соковите і ароматне. Сьогодні говоримо про те, що можна приготувати з яловичого огузка. Будьте готові до гастрономічної насолоди!

Почнемо з головного - розуміння того, що являє собою огузок. Це м'яз внутрішньої частини стегна. Менш ніжний в порівнянні з вирізкою і менш мармуровий в порівнянні з товстим краєм, але не менш цінний. Це чудовий компонент для багатьох страв. Яловичий огузок ідеально підходить для низькотемпературного запікання, тушкування і томління.

Вибираючи яловичину, не полінуйтеся звернути увагу на колір м'яса. Свіже м'ясо відрізняється однорідним темно-червоним кольором. У якісної молодої яловичини жир білий і кришиться. Важливі ознаки якості м'яса - еластичність і природний свіжий запах. Яловичий огузок повинен пахнути так, щоб вам захотілося негайно приготувати бефстроганов або ростбіф.

Гастрономічний синонім Англії: ростбіф

Інгредієнти:

  • яловичий огузок - 1 кг
  • рослинна олія - 2 ст. л.
  • чебрець - 5 гілочок
  • розмарин - 5 гілочок
  • діжонський гірчичний соус - 2 ст. л.

Для соусу:

  • оливкова олія - ​​50 мл
  • лимонний сік - 2-3 ст. л.
  • часник - 1 зубчик
  • морська сіль, мелений чорний перець за смаком

Приготування:

М'ясо промити і просушити паперовими рушниками. Обсмажити на добре розігрітій сковороді на рослинній олії з усіх боків. Змастити діжонським гірчичним соусом і поперчити. Помістити у жаростійку форму. Зверху викласти гілочки розмарину і чебрецю. Запікати впродовж години до бажаного ступеня просмажування. Ідеально, якщо у вас є кухонний термометр. По закінченню запікання виміряйте температуру в центрі яловичого огузка - вона повинна досягати 55 ° C.

Поки яловичина готується, у вас є можливість приготувати соус, який би підкреслив її багатство смаку. Ідеальні для м'яса перцевий, грибний, винний соус і чімічурі. Ми ж сьогодні приготуємо не менш популярний варіант - лимонно-часниковий соус. Для цього особливих навичок не потрібно. Часник необхідно очистити і подрібнити. Всі інгредієнти змішати і дати настоятися впродовж 15 хвилин. Перелити соус в спеціальну ємність і подавати до столу.

До ростбіфу підійде червоне сухе витримане вино.

Блюда из говяжьего огузка | Мястория

Бефстроганов з яловичого огузка: рецепт, гідний вашої уваги

Інгредієнти:

  • яловичий огузок - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • сметана - 200 г
  • томатний сік - 200 г
  • молоко - 50 г
  • борошно - 1 ч. л. без гірки
  • волоські горіхи - 20 г
  • петрушка, кінза - по 1 ст. л.
  • часник - 2 зубчики
  • морська сіль і мелений чорний перець за смаком
  • рослинна олія

Приготування:

  1. Нарізаний тонкою соломкою яловичий огузок посолити і поперчити.

  2. Цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити на розігрітій рослинній олії в сотейнику з товстим дном до легкої прозорості. Перекласти в іншу ємність.

  3. У сотейник долити олії і обсмажити яловичину.

  4. Цибулю повернути в сотейник. Борошно розмішати в молоці і влити в сотейник разом з томатним соком. Додати подрібнені горіхи і часник. Готувати близько 10 хвилин.

  5. Додати сметану і дрібно нарізану зелень. Готувати впродовж хвилини, вимкнути плиту, закрити кришкою і дати настоятися 5 хвилин, щоб м'ясо просочилося ароматами.

Говяжий огузок рецепты | Мястория

Тартар з витриманої яловичини

Головне в тартарі не просто свіжість м'яса. Та частина яловичини, з якої він приготований, повинна володіти особливо вираженим м'ясним смаком і ароматом. Тому огузок буде відмінним вибором. Так само акуратно потрібно вибирати і вино - тут важливий округлий смак.

Інгредієнти:

  • рубана яловичина - 600 г
  • базилік - 20 листочків
  • шніт-цибуля - ½ пучка
  • естрагон - 3 гілочки
  • гостра гірчиця - 1 ч. л.
  • молода цибуля - 2 шт.
  • оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • морська сіль, мелений чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Молоду цибулю очистити і дуже дрібно нарізати.
  2. Естрагон вимити, обсушити, листики обірвати і дрібно порубати.
  3. Шніт-цибулю і базилік вимити, обсушити і дуже дрібно нарізати.
  4. Рубане м'ясо з'єднати з травами, додати гірчицю і оливкову олію, посолити і поперчити за смаком. Тартар добре перемішати.
  5. Тартар подати з салатом із зелені і свіжих овочів. Як гарнір добре підійде печена картопля.

Что приготовить из огузка | Мястория

Рулети з яловичини з зеленим салатом з авокадо 

Інгредієнти (на 4 порції)

Для рулетів:
  • пласт яловичого огузка товщиною близько 5-6 мм - 4 шт.
  • тонко нарізаний бекон - 12 шматочків
  • чорнослив - 4 шт. (розрізати навпіл)
  • діжонський гірчичний соус - 4 ст. л.
  • морська сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
  • яловичий бульйон - 0,4 л
  • червоне сухе вино - 0,2 л
  • чебрець - 2 гілочки
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • морква - 2 шт. (очистити, нарізати кубиками 1 см)
  • цибулина - 1 шт. (очистити, нарізати кубиками 1 см)
  • селера - 2 стебла (очистити, нарізати кубиками 1 см)
  • сухий лавровий лист - 1 шт.
  • картопляний крохмаль - 1 ч. л.
  • морська сіль, мелений чорний перець
Для салату:
  • мікс салатів (романо, лоло россо, радичі, мангольд) - 200 г
  • листя м'яти - 20 г
  • проростки насіння соняшнику - 40 г
  • лайм - 100 г
  • авокадо - 300 г
  • зелений перець- чилі
  • томати - 1 шт.
  • кінза - 10 г
  • петрушка - 10 г
  • панірування з часникового порошку і висівок
Приготування:
  1. Яловичину промити і обсушити паперовим рушником. Натерти сіллю і перцем з кожного боку. Викласти на робочу поверхню і змастити гірчицею. На пласти яловичого огузка викласти скибочки бекону і чорнослив, згорнути рулет. Щоб рулет не розпався, необхідно закріпити його шпажкою.
  2. У розтоплене на середньому вогні вершкове масло викласти рулети. Обсмажити з кожного боку до золотистого відтінку впродовж 5 хвилин. Перекласти у жаростійку форму.
  3. У тому ж сотейнику, де готувалися рулети, впродовж 5 хвилин обсмажити на сильному вогні овочі. Додати яловичий бульйон і вино, довести до кипіння і томити впродовж 3 хвилин. Додати сіль, перець і ароматні трави. Соус з овочами влити в форму до рулетів і поставити в попередньо розігріту до 180 ° C духовку. Запікати півтори години.
  4. Готові рулети загорнути в харчову фольгу. Проціджений соус довести до кипіння в сотейнику. Крохмаль розвести трьома столовими ложками води, додати до соусу і варити до загусання впродовж 6-9 хвилин. Вогонь середній. З рулетів прибрати шпажки, викласти в соус, накрити кришкою і залишити томитись впродовж 5 хвилин.
  5. Очищене авокадо нарізати уздовж на рівні частини, змочити у воді, обваляти в борошні, ще раз змочити в воді і обваляти в паніровці. Обсмажувати на грилі впродовж 2 хвилин. Видалити надлишки олії за допомогою паперового рушника. М'якоть авокадо довести до стану пюре блендером, додати цибулю, перець і нарізані кубиками томати. Посолити, окропити соком лайма і ретельно перемішати. Мікс салатів викласти гіркою в тарілку, додати смажене авокадо віялом, поруч викласти гуакамоле і дольку лайма. Салат посипати листочками зелені і прикрасити проростками насіння соняшнику.
Смачного!

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!