Беліш
Поділитися:

Беліш

Бэлеш.jpg

Інгредієнти:

  • Яловичина – 750 гр
  • Картопля – 5 шт
  • Цибуля– 2 шт
  • Насіння кропу – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 200 гр
  • Кефір – 1 стакан
  • Сода – 0,2 ч. ложки
  • Борошно – 1 стакан
  • Бульйон – 200 мл
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування: 

  1. Приготувати тісто. Розім'яти виделкою вершкове масло, додати до нього кефір, соду і дрібку солі. Вмішати борошно. Тісто добре розім'яти. Можна застосовувати будь-який інший рецепт прісного тіста. Тісто приготувати за 6 годин до приготування основної страви. 

  2. Сиру очищену картоплю нарізати дрібними кубиками. Такими самими кубиками, такої ж величини нарізати м'ясо. Розмір кубиків має бути дрібним, але і не подібним до фаршу. Цибулю нарізати кубиками. 

  3. Тісто розділити на дві однакові частини. 

  4. Одну частину розкотити у вигляді одного цілісного великого пласту. 

  5. Викласти пласт на форму для запікання або чавунну пательню (без пластмасової ручки, яку можна використовувати в печі). Розмір коржика має значно перевищувати розмір дна пательні. Тісто має бути ніби-то кошиком, а його краї мають звисати над краями пательні. 

  6. Всередину пласта із тіста викласти начинку з м'яса, картоплі, цибулі та насіння кропу. Краї нижнього шару тіста повинні накривати начинку по всій поверхні пательні. 

  7. Розкачати другу частину тіста в тонкий коржик. Залишити невелику частину тіста для "корка".

  8. Поверх начинки викласти другий корж тіста і пальцями притиснути краї нижнього і верхнього шару тіста. Має вийти щось на кшталт пирога. Затиски оформіть красивими завитками. 

  9. В середині пирога зробіть отвір у верхньому шарі тіста. Встановіть в ньому корок з тіста. Це дуже важлива деталь усього процесу приготування. 

  10. Відправити беліш до печі на півтори години. Готувати при температурі 180º. 

  11. Після цього витягнути корок зсередини і акуратно влити в пиріг бульйон. Робити це необхідно поступово. Закрити корком і випікати ще 30 хвилин. 

Смачного!


Статті та рецепти

  • Шинка: страва до святкового столу
    Кожен знає: якщо свято — то м`ясо, якщо м`ясо — то шинка. Дотримуємося смачних традицій та пропонуємо приготувати соковиту шинку за найсмачнішими рецептами від «М`ясторія». Ця страва стане не лише окрасою столу до особливих подій, але й смачним варіантом щоденної м`ясної страви.
  • Нова «М`ясторія» — буде смачно!
    Зустрічайте найочікуванішу прем`єру цієї весни від «М`ясторія»! Новий заклад у форматі «М`ясторія» Meat Bar уже готовий до відкриття!
  • Канелоні: приготуйте макарони по-новому!
    Якщо ви й досі не знаєте, як приготувати канелоні, «М`ясторія» готова вам у цьому допомогти. Найсмачніші рецепти, вдалі комбінації, різноманітні начинки й соуси… Ми зібрали все, що потрібне вам для того, щоб приготувати канелоні вдома і отримати результата, який позмагається з ресторанними стравами.