Беліш
Поділитися:

Беліш

Бэлеш.jpg

Інгредієнти:

  • Яловичина – 750 гр
  • Картопля – 5 шт
  • Цибуля– 2 шт
  • Насіння кропу – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 200 гр
  • Кефір – 1 стакан
  • Сода – 0,2 ч. ложки
  • Борошно – 1 стакан
  • Бульйон – 200 мл
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування: 

  1. Приготувати тісто. Розім'яти виделкою вершкове масло, додати до нього кефір, соду і дрібку солі. Вмішати борошно. Тісто добре розім'яти. Можна застосовувати будь-який інший рецепт прісного тіста. Тісто приготувати за 6 годин до приготування основної страви. 

  2. Сиру очищену картоплю нарізати дрібними кубиками. Такими самими кубиками, такої ж величини нарізати м'ясо. Розмір кубиків має бути дрібним, але і не подібним до фаршу. Цибулю нарізати кубиками. 

  3. Тісто розділити на дві однакові частини. 

  4. Одну частину розкотити у вигляді одного цілісного великого пласту. 

  5. Викласти пласт на форму для запікання або чавунну пательню (без пластмасової ручки, яку можна використовувати в печі). Розмір коржика має значно перевищувати розмір дна пательні. Тісто має бути ніби-то кошиком, а його краї мають звисати над краями пательні. 

  6. Всередину пласта із тіста викласти начинку з м'яса, картоплі, цибулі та насіння кропу. Краї нижнього шару тіста повинні накривати начинку по всій поверхні пательні. 

  7. Розкачати другу частину тіста в тонкий коржик. Залишити невелику частину тіста для "корка".

  8. Поверх начинки викласти другий корж тіста і пальцями притиснути краї нижнього і верхнього шару тіста. Має вийти щось на кшталт пирога. Затиски оформіть красивими завитками. 

  9. В середині пирога зробіть отвір у верхньому шарі тіста. Встановіть в ньому корок з тіста. Це дуже важлива деталь усього процесу приготування. 

  10. Відправити беліш до печі на півтори години. Готувати при температурі 180º. 

  11. Після цього витягнути корок зсередини і акуратно влити в пиріг бульйон. Робити це необхідно поступово. Закрити корком і випікати ще 30 хвилин. 

Смачного!


Статті та рецепти

  • Бургери, що мікрохвилюють – революційна новинка від «М`ясторія»
    «М`ясторія» не перестає дивувати. Представляємо лінійку бургерів, що мікрохвилюють. Смачно, швидко, а головне легко – ось як можна описати ці страви! Завдяки спеціальній технології паковання булочка залишається пухкою, а м`ясо смакує так, ніби його щойно зняли з вогню.
  • Новорічне передзамовлення від «М`ясторія»
    Передзамовлення – це зручно, швидко та продумано до дрібниць. Великий вибір страв від салатів до основних страв і навіть подарункових наборів зробить будь-яке свято незабутнім. З новорічним передзамовленням від «М`ясторія» ви можете відкинути турботи та насолоджуватись приємними моментами з близькими.
  • Новинки від «М`ясторія»: лінійка easy-to-cook
    «М`ясторія» презентує лінійку готових страв — easy-to-cook! Відбірні інгредієнти, авторські рецепти, збалансовані смаки. Easy-to-cook! — це ідеальний вибір для тих, хто цінує свій час і бажає готувати ресторанні страви вдома за лічені хвилини!