Беліш
Поділитися:

Беліш

Бэлеш.jpg

Інгредієнти:

  • Яловичина – 750 гр
  • Картопля – 5 шт
  • Цибуля– 2 шт
  • Насіння кропу – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 200 гр
  • Кефір – 1 стакан
  • Сода – 0,2 ч. ложки
  • Борошно – 1 стакан
  • Бульйон – 200 мл
  • Сіль і перець – за смаком

Приготування: 

  1. Приготувати тісто. Розім'яти виделкою вершкове масло, додати до нього кефір, соду і дрібку солі. Вмішати борошно. Тісто добре розім'яти. Можна застосовувати будь-який інший рецепт прісного тіста. Тісто приготувати за 6 годин до приготування основної страви. 

  2. Сиру очищену картоплю нарізати дрібними кубиками. Такими самими кубиками, такої ж величини нарізати м'ясо. Розмір кубиків має бути дрібним, але і не подібним до фаршу. Цибулю нарізати кубиками. 

  3. Тісто розділити на дві однакові частини. 

  4. Одну частину розкотити у вигляді одного цілісного великого пласту. 

  5. Викласти пласт на форму для запікання або чавунну пательню (без пластмасової ручки, яку можна використовувати в печі). Розмір коржика має значно перевищувати розмір дна пательні. Тісто має бути ніби-то кошиком, а його краї мають звисати над краями пательні. 

  6. Всередину пласта із тіста викласти начинку з м'яса, картоплі, цибулі та насіння кропу. Краї нижнього шару тіста повинні накривати начинку по всій поверхні пательні. 

  7. Розкачати другу частину тіста в тонкий коржик. Залишити невелику частину тіста для "корка".

  8. Поверх начинки викласти другий корж тіста і пальцями притиснути краї нижнього і верхнього шару тіста. Має вийти щось на кшталт пирога. Затиски оформіть красивими завитками. 

  9. В середині пирога зробіть отвір у верхньому шарі тіста. Встановіть в ньому корок з тіста. Це дуже важлива деталь усього процесу приготування. 

  10. Відправити беліш до печі на півтори години. Готувати при температурі 180º. 

  11. Після цього витягнути корок зсередини і акуратно влити в пиріг бульйон. Робити це необхідно поступово. Закрити корком і випікати ще 30 хвилин. 

Смачного!


Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!