Азу по-татарськи
Інгредієнти:
- Яловичина – 600 гр
- Вершкове масло – 60 гр
- Огірки солоні – 2 шт
- Томатна паста – 2 ст. ложки
- Картопля – 4 шт
- Цибуля – 4 шт
- Часник – 2 зубчики
- Бульйон – 200 мл
- Зелень петрушки – 1 пучок
- Лавровий листок – за смаком
- Сіль і перець – за смаком
1. Яловичину промити і нарізати тонкими смужками, брусочками. Довжина кожної смужки має бути до 4 сантиметрів.
2. Цибулю нарізати великими кубиками. Бажано взяти велику, червону кримську цибулю. Вона смачніше і колоритніше.
3. Вершкове масло помістити в казан і поставити посуд на вогонь. Через 2 хвилини викласти м'ясо і цибулю. Обсмажувати 15 хвилин.
4. Томатну пасту розбавити 2 столовими ложками води, перемішати, вилити в казан. Часник подрібнити і додати до м'яса. Тушкувати м'ясо з овочами 20 хвилин під кришкою. Можна так само додати моркву для овочевого асорті.
5. Картоплю почистити і порізати великими шматочками. Розігріти окрему пательню, змастити олією. Обсмажити картопля 15 хвилин. Викласти в окремий посуд.
6. Потім окремо від всього обсмажити солоні огірки. Їх необхідно порізати дрібною соломкою. Смаження огірків триватиме 10 хвилин. Додати їх в казан до м'яса.
7. За огірками додати смажену картоплю.
8. Посолити. Поперчити. Додати лавровий листок. Перемішати всі інгредієнти.
9. Вилити склянку бульйону і тушкувати 20-30 хвилин до повної готовності.
Страву прикрасити петрушкою, або будь-якою іншою свіжою зеленню. Смачного!